Food Service τ. 128 - page 17

Νέα ταλέντα αναβαθµίζουν
το fine dining
Το S. Pellegrino Young Chef 2016 προ-
σφέρει σε νεαρούς, ταλαντούχους chefs
την ευκαιρία που ψάχνουν. Το πρόγραµµα
δηµιουργήθηκε από το κορυφαίο, ελαφρώς
ανθρακούχο, φυσικό µεταλλικό νερό, S.Pel-
legrino, για να επιβεβαιώσει την αφοσίωσή
του στην ανάδειξη ανερχόµενων ταλέντων
και στην ενίσχυση της κουλτούρας του fine
dining σε όλο τον κόσµο.
Ανάµεσα στους 10 διαγωνιζοµένους που
επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν στον ηµι-
τελικό από την περιφέρεια της Μεσογείου
είναι 4 Έλληνες:
Στέλιος Αρακάς, Sous Chef στο Pausa,
µε το πιάτο A storm is brewing
Μιχάλης Μάρθας, Sous Chef στο Lindos
Mare Hotel, µε το πιάτο Beetroot & Salmon
Σταµάτης Μισοµικές, Chef στο Noble
Gourmet Restaurant, µε το πιάτο Salas, the
ancient greek salad accompanied with 19
tea herbs
Νικόλας Μπίλης, Chef στο Botrini's Re -
staurant, µε το πιάτο Nostimon Imar –
Palamida, Raisin, Tsigareli
Οι υπόλοιποι
συµµετέχοντες είναι:
Gurkan Tumsek, Sous Chef στο Ferah feza
Restaurant, µε το πιάτο Compressed lamb
with Freekeh Ke
s
kek, smoked, salted, mi nted
yoghurt, Aegean Greens
Hazal Yildirim, Sous Chef στο Hudson Re -
staurant, µε το πιάτο Scallop With Tarhana
Idan Peretz, Sous Chef στο Popina Re -
staurant, µε το πιάτο Smoking candy shop
Oren Ben Eliyahu, Chef στο Quattro Re -
staurant, µε το πιάτο Offal of lamb
Shirel Berger, Chef στο Miss Kaplan Re -
staurant, µε το πιάτο Sunchokes & kings
Tunahan Caliskan, Chef στο Kayar Kar de-
sler Kasap & Steak House, µε το πιάτο Lamb
trilogy
H Ελλάδα µεταξύ των
νικητών
Η τρίτη φάση του διαγωνισµού θα πραγ-
µατοποιηθεί από 1 Μαΐου έως 15 Αυγού-
στου, οπότε οι συµµετέχοντες του ηµιτελι-
κού από κάθε περιφέρεια θα διαγωνιστούν
στους περιφερειακούς διαγωνισµούς. Κάθε
περιφέρεια θα έχει κριτική επιτροπή αποτε-
λούµενη από τους καλύτερους ανεξάρτη-
τους chefs, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα
πιάτα των συµµετεχόντων στους ηµιτελι-
κούς και θα επιλέξουν το καλύτερο σύµφω-
να µε τους 5 χρυσούς κανόνες. Στην περι-
φέρεια των χωρών της Μεσογείου, που
διαγωνίζεται και η Ελλάδα, στην κριτική
επιτροπή περιλαµβάνονται καταξιωµένα
ονόµατα, όπως οι Olivier Campanha, Μeir
Adoni και Aydin Demir. Οι νικητές από κάθε
γεωγραφική περιφέρεια θα συνεχίσουν στο
διεθνή τελικό.
Για την περιφέρεια των χωρών της Με-
σογείου, ο τοπικός διαγωνισµός πραγµατο-
ποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 31 Μαΐου.
Με το τέλος του Αυγούστου, οι 20 καλύ-
τεροι νέοι chefs από κάθε περιφέρεια του
κόσµου θα ανακοινωθούν ως οι διεθνείς
επίσηµοι finalist.
Σε αυτό το στάδιο, θα ανατεθεί σε καθέ-
ναν ένας Mentor Chef, ο οποίος θα τους
συµβουλέψει πώς να βελτιώσουν τα πιάτα
τους και θα τους βοηθήσει να προετοιµα-
στούν για τον παγκόσµιο τελικό.
Οι 20 finalist θα διαγωνιστούν στο Grand
Finale στις 13 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, το
οποίο θα περιλαµβάνει 2 απαιτητικές µέρες
µαγειρικής µπροστά στην κριτική επιτροπή
των Seven Sages, που θα καθορίσει το νικη-
τή του S.Pellegrino Young Chef 2016.
<
FOOD
Service
17
θέµα
Eπί του πιεστηρίου
Ο τελικός ολοκληρώθηκε µε την ελληνική
αποστολή µεταξύ των νικητών και τον chef
Nικόλα Μπίλη στην πρώτη τριάδα.
1...,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,...52
Powered by FlippingBook