FOOD
Service
16
Μ
ετά την ολοκλήρωση των
συµµετοχών του S.Pellegri -
no Young Chef 2016 στις 7
Απριλίου, 10 άτοµα από 20
περιοχές από όλο τον κό-
σµο επιλέχθηκαν για τους ηµιτελικούς,
ανάµεσα σε χιλιάδες αιτήσεις που υποβλή-
θηκαν στο FineDiningLovers.com.
Νέοι chefs από περισσότερες από 90 δια-
φορετικές χώρες κατέθεσαν τις αιτήσεις µε
τα δικά τους πιάτα, έχοντας όλοι ένα όνει-
ρο: να διαγωνιστούν στην παγκόσµια ανα-
ζήτηση ταλέντων του S.Pellegrino 2016 για
την ανάδειξη του καλύτερου νέου chef στον
κόσµο.
Oι ευκαιρίες είναι εδώ!
Ο διαγωνισµός είναι µία ξεχωριστή ευ-
καιρία για τους συµµετέχοντες να συναγω-
νιστούν, να µάθουν από άλλα ταλέντα και
να αποκτήσουν παγκόσµια αναγνωρισιµό-
τητα. Επιπλέον, οι συµµετέχοντες έχουν τη
δυνατότητα να έρθουν σε επαφή µε κάποι-
ους από τους πιο φημισμένους chefs στον
πλανήτη, όπως αυτούς τη ς διακεκριµένης
κριτικής επιτροπής του τελικού, τους Seven
Sages, που αποτελούνται από τους David
Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena
Arzak, Mauro Colagreco, Wy lie Dufresne και
Roberta Sudbrack.
Το επίπεδο των
συµµετεχόντων ανεβαίνει
Ακολουθεί µακρύς δρόµος για τον τελικό
του Young Chef τον Οκτώβριο και το ALMA
–το παγκόσµιο ηγετικό κέντρο µάθησης και
εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα
(
)– έχει εργαστεί
ήδη σκληρά για το project.
Η αναγνωρισµένη σχολή µαγειρικής,
υπεύθυνη για την επιλογή των ατόµων που
θα συµµετάσχουν στους ηµιτελικούς ανά
περιφέρεια, αξιολόγησε τις χιλιάδες των
αιτήσεων που έλαβε από 20 γεωγραφικές
περιοχές και επέλεξε 10 από κάθε περιφέ-
ρεια για να περάσουν στον ηµιτελικό, µε
βάση τους πέντε χρυσούς κανόνες: συστα-
τικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, οµορφιά
και µήνυµα. «Η διαδικασία ήταν κάθε άλλο
παρά εύκολη» είπε η Andrea Sinigaglia, γε-
νική διευθύντρια του ALMA. «Οι chefs και
οι ειδικοί µας δούλεψαν σκληρά, προκειµέ-
νου να επιλέξουν µόνο 10 άτοµα από κάθε
περιφέρεια για τον ηµιτελικό, µέσα από
τόσo πολλές ενδιαφέρουσες αιτήσεις, συ-
νεπώς έπρεπε να πάρουν κάποιες σκληρές
αποφάσεις. Το µέσο επίπεδο δυνατοτήτων
ήταν αρκετά υψηλό.
Είναι εντυπωσιακό να συνειδητοποιείς
πόσοι πολλοί νεαροί chefs υπάρχουν στον
κόσµο και έχουν τη δυνατότητα και το πά-
θος να αναδειχθούν – απλώς περιµένουν
τη µεγάλη ευκαιρία τους».
4 στους 10 διαγωνιζοµένους στον ηµιτελικό του San Pellegrino είναι Έλληνες
και διαγωνίζονται για µία µεγάλη διάκριση!
∆ιαγωνισµός
Young Chef 2016
San Pellegrino
θέµα