Food Service τ. 128 - page 19

Με την ιδιότητα του καθηγητή ζα-
χαροπλαστικής, πώς θα χαρακτηρί-
ζατε την εκπαίδευση στην Ελλάδα;
∆ιδάσκω ζαχαροπλαστική τα τελευταία
έντεκα χρόνια. Από την πρώτη µέρα που
µπήκα να µεταδώσω γνώσεις σε τµήµα
είχα ως στόχο η εκπαίδευση των σπου-
δαστών να είναι πλήρης, ώστε να βγουν
στην αγορά µε όσο το δυνατόν περισσό-
τερα εφόδια. ∆εν βρίσκω το λόγο πλέον
ένα νέο παιδί να φύγει στο εξωτερικό,
εκτός αν θέλει να παρακολουθήσει εξει-
δικευµένες σπουδές.
Yπάρχει µέλλον για το επάγγελµα
στην Ελλάδα ή θα προτείνατε στους
νέους να καταφύγουν στο εξωτερι-
κό;
Σίγουρα υπάρχει. Το γλυκό πλέον έχει
µπει στην καθηµερινότητά µας. Κάθε µα-
γαζί, εστιατόριο, ακόµα και τα café προ-
σφέρουν επιδόρπια. ∆εν θεωρώ πως εί-
ναι µόδα και θα περάσει... Γίνεται συνή-
θεια, ανοίγουν πολλές θέσεις εργασίας.
Τι συµβουλεύετε τους µαθητές
σας για το µέλλον τους;
Να εξελίσσονται και να δηµιουργούν
µε χαρά και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.
∆εν είναι µία εύκολη δουλειά, ούτε µία
στρωµένη καριέρα. Αλλά ο στόχος και η
δουλειά προς αυτόν θα τους δικαιώσει.
Αυτό που λέω σε όλα τα παιδιά µου είναι
να µην απογοητεύονται εύκολα και να
µην επιτρέπουν σε κανέναν να αµφισβη-
τεί τις δυνατότητές τους, γιατί ούτε τα
ίδια δεν τις γνωρίζουν ακόµα.
Υπάρχουν επαγγελµατίες στο χώ-
ρο τους οποίους ξεχωρίζετε;
∆ηµήτρης Χρονόπουλος, Θανάσης
Τσαγλιώτης, Αλέξανδρος Αλεξίου, Ευγέ-
νιος Βαρδακαστάνης, Μαρίνος Κοσµάς
είναι µερικά ονόµατα τα οποία ξεχωρίζω
για τις ολοκληρωµένες γνώσεις τους στο
επάγγελµα, αλλά κυρίως για το ήθος και
τη σεµνότητά τους.
Στο παρελθόν έχετε δηλώσει ότι
βιώσατε κατάθλιψη κάποια στιγµή
της ζωής σας. Ποια είναι λοιπόν
τα αρνητικά του επαγγέλµατος
του ζαχαροπλάστη;
∆εν νοµίζω πως ευθυνόταν το επάγ-
γελµά µου γι’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο.
Ίσα ίσα ήταν η διέξοδός µου. Το δεδοµέ-
νο είναι ότι, όπως όλα τα επαγγέλµατα,
έτσι και αυτό δεν έχει µόνο θετικά. Είναι
απαιτητική και δύσκολη δουλειά, η οποία
όµως στην τελική και λόγω της δηµιουρ-
γικότητάς της µόνο χαρά µπορεί να σου
δώσει.
Ποια είναι η αγαπηµένη σας συ-
νταγή;
Χµ... ∆ύσκολη απόφαση! Θα µπορούσα
να πω δεκάδες που µου έρχονται πρώτες
στο µυαλό. Αγαπώ τη σοκολάτα!
Ποια είναι τα επόµενα σχέδιά
σας;
Ε, ας αφήσουµε και κάτι για την επόµε-
νη συνέντευξη...
FOOD
Service
19
συνέντευξη
Θεωρώ ότι πλέον
δεν έχουµε να
ζηλέψουµε και πολλά
από τη ζαχαροπλαστική
άλλων χωρών.
Υπάρχουν εξαιρετικοί
συνάδελφοι και ο
καθένας µε τον τρόπο
του βάζει το δικό του
λιθαράκι στην εξέλιξη
της ζαχαροπλαστικής
στην Ελλάδα, οπότε το
επίπεδο πλέον είναι
αρκετά υψηλό.
'
'
1...,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18 20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,...52
Powered by FlippingBook