Food Service τ. 131 - page 10

10
Πετυχημένη
γιορτή Ρούμι
Σημαντική επιτυχία γνώρισε το 2ο
φεστιβάλ ρούμι (Athens Rum &
Whiskey Festival 2017), που διεξή-
χθη στην Αθήνα και φέτος είχε και τη
συνοδεία ουίσκι! Κατά τη διάρκεια
των εκδηλώσεων, το κοινό είχε τη
δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά
και να πληροφορηθεί σε βάθος χρή-
σιμα στοιχεία αναφορικά με τα δύο
μεγάλα αποστάγματα, δοκιμάζοντας
ταυτόχρονα ορισμένα από τα πλέον
αξιόλογα προϊόντα που κυκλοφο-
ρούν τόσο εντός όσο και εκτός των
ελληνικών συνόρων. Επιπροσθέτως,
στο Athens Rum & Whiskey Festival
2017 έλαβαν χώρα σειρά από σεμι-
νάρια, συγκριτικές γευσιγνωσίες και
συζητήσεις με βάση την ιστορία, την
παραγωγή και πορεία των αποσταγ-
μάτων, στις οποίες και συμμετείχαν
αναγνωρισμένοι επαγγελματίες της
βιομηχανίας.
athensrumfestival/
Μισός αιώνας
ιστορίας για
την Όλυμπος
Με το Ασημένιο Βραβείο στον δια-
γωνισμό «Αιωνόβια Brands», τιμήθη-
κε η Όλυμπος, που έχει συμπληρώ-
σει μισό αιώνα ζωής και παρουσίας
στην ελληνική αγορά, όπου και έχει
αναπτύξει σχέσεις ζωής με τους κα-
ταναλωτές.
Με τρία βραβεία τιμήθηκε κατά
τον πρόσφατο θεσμό των Olymp
Awards, ενός ιδιαίτερα απαιτητικού
θεσμού με υψηλές προδιαγραφές
συμμετοχής προϊόντων, ο Βιολογικός
Πιστοποιημένος Αμπελώνας «Ανα-
τολικός Vineyards». Για την ακρί-
βεια, το πλατινένιο βραβείο έλαβε ο
ερυθρός ξηρός Fine MV Μαυρούδι
Θράκης, ενώ με χάλκινο βραβείo τι-
μήθηκαν το Fine Rose με ποικιλιακή
σύνθεση Μαυρούδι Θράκης 60% και
Ασύρτικο 40%, καθώς επίσης και ο
ερυθρός ξηρός οίνος MV Μαυρούδι
Θράκης, που «παντρεύει» Μαυρού-
δι 60%, Merlot 20% και Cabernet
Sauvignon 20%. Θα πρέπει να τονι-
στεί πως ο «Ανατολικός Vineyards»,
που από το 2005 δημιουργεί πιστο-
ποιημένα βιολογικά προϊόντα μονα-
δικής ποιότητας, βρίσκεται στην πε-
ριοχή των Αβδήρων της Ξάνθης και
θεωρείται ως ο βορειότερος παραθα-
λάσσιος βιολογικός αμπελώνας στην
χώρα μας. Όπως επισημαίνεται, η
θέση του αμπελώνα στους άνυδρους
λόφους των Αβδήρων, σε υψόμε-
Παρούσα στο Φεστιβάλ Γαστρονομί-
ας «Gastronomic routes of the Silk
Road, Journey for the taste» που
πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο
Αστραχάν της Ρωσίας, ήταν η Λέσχη
Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Στο
Φεστιβάλ συμμετείχε το μέλος του
Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης,
Αντώνης Πανουσιάδης, ο οποίος επι-
χείρησε στην πράξη να προωθήσει
τρο που κυμαίνεται από 50-70 μέτρα
και σε απόστασή 2 χιλιομέτρων από
το Θρακικό Πέλαγος, το αμμώδες
έδαφος, οι συνεχείς δροσεροί βορει-
οανατολικοί άνεμοι, η διαφορά θερ-
μοκρασίας ημέρας με νύχτας 13-15
βαθμών Κελσίου και το μικροκλίμα
της περιοχής συμβάλλουν στη δημι-
ουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας.
την ελληνική γαστρονομία, παρου-
σιάζοντας πιάτα από τη μακεδονική
κουζίνα. Συγκεκριμένα, ο κ. Πανου-
σιάδης συμμετείχε στην παρασκευή
ελληνικών πιάτων σε διάφορα εστι-
ατόρια, στο Galla dinner που δόθη-
κε στην Όπερα του Αστραχάν, ενώ
την τελευταία ημέρα υλοποίησε μία
επίδειξη master class στις όχθες του
ποταμού Βόλγα.
Πολλαπλές διακρίσεις για
thn «Ανατολικός vineyards»
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων
Βορείου Ελλάδος στην Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...84
Powered by FlippingBook