Food Service τ. 131 - page 11

11
thessbrunch
ΞΑΝΑ στην
Θεσσαλονίκη
Ο Σεπτέμβριος στην χώρα μας και δη
το πρώτο δεκαπενθήμερό του είναι
απόλυτα συνυφασμένο με την Θεσ-
σαλονίκη, ελέω της Διεθνούς Έκθε-
σης που φιλοξενείται στην πόλη. Δεν
θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρξει
ιδανικότερη εποχή για την επαναφο-
ρά του thessbrunch, που αποτέλεσε
το γαστρονομικό… τέκνο της Ένω-
σης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και
το οποίο έκανε για πρώτη φορά την
εμφάνισή του τον περασμένο Μάιο.
Το φθινοπωρινό thessbrunch πραγ-
ματοποιήθηκε επί ένα μήνα κάθε
Σάββατο και Κυριακή σε διαφορετικό
ξενοδοχείο της πόλης. Οι φίλοι του
thessbrunch εκτός από τις γαστρι-
μαργικές γεύσεις, είχαν την ευκαιρία
να λάβουν μέρος σε κληρώσεις για
ταξίδια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το βραβείο ανώτερης γεύσης στην
εξαιρετικά απαιτητική διοργάνωση
Taste Olymp Awards απέσπασε το
My Honey, ένα εκλεκτό προϊόν της
Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, ο Πανα-
γής Κατσούρης έπειτα από συστημα-
τική μελέτη και έρευνα, κατάφερε να
αναδείξει και εν τέλει να αποδείξει τα
εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτη-
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά
142 χρόνια έχουν περάσει από την
πρώτη απόσταξη που πραγματοποί-
ησε η οικογένεια Μπαμπατζιμόπου-
λου προκειμένου οι καταναλωτές να
απολαμβάνουν το αυθεντικό, παρα-
δοσιακό Ούζο και Τσίπουρο Μπα-
μπατζίμ. Το ούζο Μπαμπατζίμ δια-
κρίνεται για το μοναδικό του άρωμα
και την ξεχωριστή γεύση του, αποτέ-
λεσμα της παραδοσιακής απόσταξης
και του παντρέματος του μάραθου με
τον γλυκάνισο. Όσο για το τσίπουρο
Μπαμπατζίμ παρέχεται σκέτο (χωρίς
γλυκάνισο) είτε με γλυκάνισο. Το μεν
πρώτο συνοδεύει ιδανικά μεζέδες
όπως μανιτάρια, τυριά, ελιές και κάθε
λογής καρπό της γης. Το αντίστοιχο
με γλυκάνισο, ταιριάζει μοναδικά με
μεζέδες της θάλασσας. Υπενθυμίζεται
ριστικά της μελισσοκομικής παραγω-
γής κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια
από τους αξιολογητές του διαγωνι-
σμού. Την ίδια στιγμή, δημιούργησε
το κατάλληλο όσο και απαιτούμενο
υπόβαθρο, για την απόδοση της αξί-
ας και της αναγνωρισιμότητας που
δικαιούται το κεφαλλονίτικο μέλι.
142 καλοκαίρια απόλαυσης
Αριστείο ποιότητας
για το μέλι Κεφαλονιάς
πως η εμπορική διάθεση
του συνόλου των προϊό-
ντων του Ανέστη Μπαμπα-
τζιμόπουλου γίνεται από
την Ελληνικά Κελλάρια Οί-
νων Α.Ε.
-
cellars.com
για εστίαση
χωρίς νικοτίνη
Μια εφαρμογή που θα επιχειρήσει
να καταγράψει εστιατόρια, μπαρ και
καφετέριες στα οποία δεν επιτρέπε-
ται το κάπνισμα στους εσωτερικούς
χώρους των καταστημάτων, μέσω
της δημιουργίας της μεγαλύτερης δυ-
νατής λίστας «άκαπνων» καταστη-
μάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα,
φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότη-
τα το akapnos.gr. Μάλιστα, ήδη
στον σχετικό κατάλογο περιλαμβά-
νονται περισσότερα από 140 κατα-
στήματα ολόκληρης της επικράτει-
ας. Κι αυτό, δίχως το akapnos.gr
να λειτουργεί επίσημα!
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...84
Powered by FlippingBook