Food Service τ. 131 - page 20

20
Σ
χέση... εξάρτησης και άμεσης σύνδεσης
της αναγκαιότητας για πρωινό (κυρίως)
σνακ με τα πολλαπλά είδη σφολιατο-
ειδών, έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά
χρόνια ο μέσος Έλληνας. Κάτι που αντι-
κατοπτρίζεται αναλόγως στις επιχειρήσεις που
δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής
των αντίστοιχων προϊόντων, οι οποίες τολμούν
και επενδύουν στην έρευνα, στην ανάπτυξη και
στην επιμέρους μετεξέλιξη γεύσεων, γεμίσεων,
μειγμάτων, ποσοτήτων και φυσικά ποιοτήτων.
Σκοπός; Να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτή-
σεις και την γνώση του κοινού, στις μεταβαλλόμε-
νες ανάγκες και συνθήκες που επιβάλλει η ίδια η
αγορά, στη διεύρυνση των κωδικών που διατίθε-
νται, στην εξυπηρέτηση ολοένα και μεγαλύτερου
ποσοστού επαγγελματιών, ακόμη και σε καθετο-
ποιημένους τομείς που αποτελούν niche markets,
καθώς επίσης και στην περαιτέρω αξιοποίηση
των εξαγωγικών ευκαιριών, με το «σερβίρισμα»
ακόμη περισσότερων χωρών.
Η σφολιάτα αποτελεί τη «βασίλισσα» των ζυ-
μαριών, ανάμεσα στα οποία σήμερα συναντώνται
πολλές δημοφιλείς ζύμες όπως το χωριάτικο
φύλλο, η ζύμη τύπου μπριός, η ζύμη για πίτσα
κ.ά. Παρ’ όλα αυτά, το σύνολο των ανωτέρω
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια των σνακ!
Σφολιάτα
Ισχυρό δείχνει το παρόν, αλλά αντίστοιχο προμηνύεται και το μέλλον της
ελληνικής αγοράς παραγωγής και διάθεσης σφολιάτας, η οποία, παρά την
οικονομική κρίση που αναπόφευκτα έχει πλήξει και την αγορά της μαζικής
εστίασης, καταφέρνει να διατηρεί σταθερά τα μεγέθη της. Παράλληλα, η
έρευνα και ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα είναι έντονη, καθώς οι γευστικές
απαιτήσεις μεταβάλλονται διαρκώς και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...84
Powered by FlippingBook