Food Service τ. 131 - page 24

24
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Τ
ην αναγκαιότητα της άμε-
σης συνάρτησης του κλά-
δου της εστίασης με την
ποιότητα, μέσω συγκεκρι-
μένων κινήσεων που θα
«βάλουν στο παιχνίδι» την συνο-
λική εγχώρια παραγωγή πρώτων
υλών, αναδεικνύοντας τον πλούτο,
το βάθος και τη γευστική αρτιότη-
τα και πληρότητα του ελληνικού
γαστρονομικού πολιτισμού επιση-
μαίνει ο κ. Γιώργος Καββαθάς σε
αποκλειστική του συνέντευξη στο
Food Service.
Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά:
«Κατά τα πρώτο εξάμηνο του τρέ-
χοντος έτους, ο μέσος κύκλος ερ-
γασιών των πολύ μικρών, μικρών
και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσε-
ων στην χώρα μας είναι προβλη-
ματικός. Επιπροσθέτως, τα έξοδα
είναι πολλά, οι υποχρεώσεις (φο-
ρολογικές, ασφαλιστικές, πρόσθε-
τες χρεώσεις και επιβαρύνσεις κ.ά.)
διαρκώς αυξανόμενες, ενώ αντι-
στρόφως ανάλογα αποδεικνύονται
τα έσοδα. Αποτελεί -περίπου- πα-
γιωμένη κατάσταση πως όσο αυ-
ξάνονται τα έξοδα, αντιστρόφως
ανάλογα μειώνονται τα έσοδα. Σε
αυτά, προσθέστε την μείωση του
αφορολόγητου, τις πάσης φύσεως
πρόσθετες φορολογικές επιβαρύν-
σεις, τη μείωση του διαθέσιμου ει-
σοδήματος, την περαιτέρω περικο-
πή των συντάξεων, την ήδη υψηλή
ανεργία και έχετε ανάγλυφα τη δια-
μορφούμενη εικόνα. Πρόκειται για
ένα άκρως προβληματικό όσο και
θνησιγενές περιβάλλον και επιχει-
ρηματική πρακτική, που δεν μπο-
ρεί να μας οδηγήσει μακριά… Στα
ίδια, δύσκολα επίπεδα αναμένεται
να κινηθεί και το δεύτερο εξάμηνο
του 2017, καθώς δεν βλέπω κάτι
το θετικό που θα συμβάλει στην
ενίσχυση του κύκλου εργασιών
των επιχειρήσεων. Μάλιστα, εάν
δεν υπήρχε η συμβολή του τουρι-
σμού προκειμένου να υπάρξει μια
κάποια κάλυψη σε επίπεδο επο-
χικών θέσεων εργασίας και απα-
σχόλησης και «γέννησης» τζίρου,
τότε οι περαιτέρω προβλέψεις μας
για το μέλλον θα είχαν ακόμη πιο
μελανά χρώματα. Αυτό, εξάλλου,
δείχνουν και τα στοιχεία των πρό-
σφατων μελετών που διενεργούμε
ως Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και οι οποίες μέχρι
σήμερα όχι μόνο επιβεβαιώνονται,
Απαιτείται νέα κουλτούρα
επιχειρηματικότητας
στην εστίαση!
Γιώργος Καββαθάς
Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας
Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), αλλά και
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Εστιατορικών & Συναφών
Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.)
1...,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23 25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,...84
Powered by FlippingBook