Τουριστική Αγορά τ. 271 - page 66

FOOD
Service
66
Ο
Αμερικάνος Mitch Lienhard,
με το πιάτο του «ψητή πάπια
με μπαχαρικά πορτοκαλιού
και γιαμ» και με τη βοήθεια
της Mentor Chef Dominique
Crenn, κέρδισε την πρώτη θέση στο μεγά-
λο τελικό. Κατά τη διάρκεια της παρουσία-
σης του πιάτου του στους κριτές, ο νικη-
τής ανέφερε ότι εμπνεύστηκε το πιάτο του
από το Michigan, την ιδιαίτερη πατρίδα
του, με αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει να
είναι η μυρωδιά του σιγοκαμένων φύλλων
και του σφένδαμου.
Οι Χρυσοί Κανόνες
Ο Mitch Lienhard ψηφίστηκε από την κρι-
τική επιτροπή, η οποία αποτελείται από
επτά παγκοσμίως διάσημους σεφ, που εί-
ναι γνωστοί ως οι Seven Sages, μεταξύ των
οποίων οι David Higgs, Carlo Cracco, Gag -
gan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco,
Wylie Dufresne και Roberta Sudbrack.
Η εξονυχιστική διαδικασία αξιολόγησης
ήταν βασισμένη στα 5 κριτήρια των Χρυ-
σών Κανόνων, δηλαδή συστατικά, δεξιότη-
τες, γνώση, παρουσίαση και μήνυμα.
Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε
δείπνο Gala, το μενού του οποίου επιμελή-
θηκε ο ένας και μοναδικός Massimo Bottu -
ra, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Osteria Fran -
cescana of Modena στην Ιταλία, το οποίο
ανακηρύχθηκε πρώτο στο διαγωνισμό
World’s 50 Best Restaurants 2016.
Η μεγάλη γιορτή του
πιάτου
Ο φετινός μεγάλος τελικός περιλάμβανε
την απονομή δύο επιπλέον βραβείων.
Για να γιορταστεί το πιάτο που αναδει-
κνύει καλύτερα τη γαστρονομική ισορρο-
πία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων
στοιχείων, το βραβείο Acqua Panna Conte -
mporary Tradition Award απονεμήθηκε
στον Ιταλό Alessandro Salvatore Raspi -
sarda, που εκπροσωπούσε την περιφέρεια
της Ιταλίας. Επιπλέον, για πρώτη φορά,
δόθηκε βραβείο για το πιο εμπνευσμένο
πιάτο, όπως ψηφίστηκε από το κοινό στο
, στον Daniel
Nates από το Μεξικό, που εκπροσωπούσε
την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής.
ΑLMA στη γεύση
Σχεδόν 10 μήνες μετά την έναρξη της
δεύτερης φάσης του παγκόσμιου διαγωνι-
σμού, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του
2016, στην οποία έχουν συμμετάσχει πε-
ρισσότεροι από 3.000 ταλαντούχοι Young
Chefs από 20 διαφορετικές γεωγραφικές
περιφέρειες παγκοσμίως, το S.Pellegrino
Young Chef 2016 έφτασε στο τέλος του.
Προκειμένου να αναμετρηθούν σε αυτό
τον παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό, οι
Young Chefs και τα πιάτα τους έπρεπε να
περάσουν από διάφορους άκρως επιλεκτι-
κούς γύρους, ξεκινώντας τις πρώτες δοκι-
μασίες από το ALMA – το παγκόσμιο κέ-
ντρο εκμάθησης και εκπαίδευσης της Ιτα-
λικής Κουζίνας (
).
Συνεχίστηκαν με τους ημιτελικούς κάθε πε-
ριφέρειας, κατά τους οποίους οι σεφ βγή-
καν πρώτοι ανάμεσα σε άλλους εννιά τα-
λαντούχους διαγωνιζόμενους σεφ.
Οι υποψήφιοι είχαν υποβάλει τις αιτή-
σεις τους μαζί με τα πιάτα τους στο www.
finedininglovers.com.
Οι μέντορες βρήκαν τα
ταλέντα
Οι φιναλίστ Young Chef δεν ήταν μόνοι
τους σε αυτό το μονοπάτι προς τη δόξα,
καθώς μετά το τέλος των ημιτελικών τούς
ανατέθηκε από έναν Mentor Chef στον κα-
θένα, που τους καθοδηγούσε αναφορικά
με τους τελικούς, για το πώς να βελτιώ-
σουν τα πιάτα τους, καθώς και το πώς να
προετοιμαστούν για το μεγάλο τελικό στο
Μιλάνο.
Το S.Pellegrino, χάρη στην πολύτιμη και
αποκλειστική συνεργασία με το ALMA, κα-
Διαγωνισμός San Pellegrino
Ο Υοung Chef είναι
από τις ΗΠΑ
Ύστερα από έναν άκρως απαιτητικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν είκο-
σι από τους πλέον ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο, ο Μitch Lienhard
ανακηρύχθηκε ο καλύτερος Young Chef του 2016.
θέμα
1...,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65 67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,...84
Powered by FlippingBook