Τουριστική Αγορά τ. 271 - page 75

Η WorldChefs (World Association of Chefs Societies) είναι
το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο σεφ, μία μη κερδοσκοπική
οργάνωση μαγειρικής που αποτελείται από 105 χώρες-μέλη,
100 επίσημες οργανώσεις σεφ-μέλη και 10 εκατομμύρια μέλη
παγκοσμίως. Στοχεύει στη διατήρηση και βελτίωση των μα-
γειρικών προδιαγραφών των παγκόσμιων κουζινών. Ως μία
παγκόσμια «φωνή» του επαγγέλματος μαγειρικής, προωθεί
εκπαιδευτικά προγράμματα στην τέχνη της μαγειρικής με την
υποστήριξη της Electrolux Professional, τάσεις και την επιστήμη
της μαγειρικής.
Ένα κύριο μέλημά της είναι η πολιτισμένη επι-
μονή σε πρακτικές της βιώσιμης κουζίνας. Ένα
συνέδριο της WorldChefs περιλαμβάνει εκπαιδευ-
τικά προγράμματα, μαγειρική συναγωνισμού/δια-
γωνισμού, εμπορική έκθεση και πολλές μαγειρικές εκδηλώσεις
και παρουσιάσεις, αλλά και πράξεις, όπως η εκλογή προέδρου,
και συναντήσεις των διευθυντών όλων των ηπείρων της γης
(Continental Directors). Το WorldChefs Congress (συνέδριο
WACS) γίνεται κάθε 2 χρόνια από τους WorldChefs (παγκόσμι-
ους μάγειρες). Η διεξαγωγή ενός συνεδρίου WACS ενισχύει
τη θέση μίας χώρας εντός της διεθνούς κοινότητας, καθώς αυ-
ξάνει το ενδιαφέρον για την εθνική αυτή κουζίνα και αυξάνει
επίσης τη δυναμική του τουρισμού της σε συνδυασμό με άλλες
εκδηλώσεις, πριν ή μετά το συνέδριο.
Έχει ήδη διεξαχθεί σε 34 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει
ήδη δημιουργήσει μία λαμπερή ιστορία 86 χρόνων. Περιλαμ-
βάνει από 500 έως 1.000 ανώτερους συμμετέχοντες από
ολόκληρο τον κόσμο και είναι η μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης
της κάθε εθνικής κουζίνας, της κουλτούρας, της παράδοσης
και των τοπικών σεφ, καθώς είναι στο κέντρο του ενδιαφέ-
ροντος της διεθνούς μαγειρικής κοινότητας.
Από 24 έως και 27 Σεπτεμβρίου, φέτος,
στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από
800 σεφ από 80 χώρες επιβεβαίωσαν
με την παρουσία τους τη συνεύρεση των
πολιτισμών τους, των εμπειριών τους και της κουλτούρας τους.
Μέσα από τα 12 παρεχόμενα σεμινάρια, όλοι όσοι είχαν την
ευκαιρία έμαθαν και διδάχτηκαν από 34 ειδικούς της βιομηχα-
νίας, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της μοριακής κου-
ζίνας, Herv
é
This.
WorldChefs - Electrolux Professional
Συνεργασία τέχνης και επιστήμης
ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
1...,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 76,77,78,79,80,81,82,83,84
Powered by FlippingBook