Τουριστική Αγορά τ. 271 - page 72

FOOD
Service
72
O
pastry chef Αθανασόπου-
λος Γιάννης, με την εμπει-
ρία ενός επαγγελματία, τό-
σο στο χώρο της ζαχαρο-
πλαστικής όσο και σε αυ-
τόν της αρτοποιίας, μέσα από τις διαδικα-
σίες παραγωγής τα τελευταία 22 χρόνια,
είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να μας ανα-
πτύξει απόψεις και μεθοδολογίες δημιουρ-
γίας σε ό,τι έχει σχέση με τα εποχιακά γλυ-
κά, στην Ελλάδα και γενικότερα στις ευρω-
παϊκές απαιτήσεις.
Υπάρχει κατά τη γνώμη σας και με δεδο-
μένες τις κλιματολογικές συνθήκες στη
χώρα μας αυτό που χαρακτηρίζεται επο-
χιακό γλυκό;
Ασφαλώς οι ιδιαίτερες κλιματολογικές
συνθήκες στη χώρα μας επηρεάζουν θετι-
κά ή αρνητικά τόσο την παραγωγή των
φρούτων, που αποτελεί ένα από τα βασικά
συστατικά στη ζαχαροπλαστική και στην
αρτοποιία, όσο επίσης και τη διάθεση του
καταναλωτικού κοινού. Έχοντας άμεση
επίγνωση των απαιτήσεων του συγκεκριμέ-
νου κοινού, αφού για 22 χρόνια βρίσκομαι
κοντά του, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι κά-
θε εποχή έχει τα δικά της «αγαπημένα».
Ποια θα χαρακτηρίζατε γλυκά του φθινο-
πώρου;
Μιλώντας για φθινοπωρινά γλυκά, θα
πρέπει να αναφερθούμε στα εποχιακά
φρούτα. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι τα φρούτα
αυτά είναι το μήλο, το δαμάσκηνο, το στα-
φύλι, το σύκο κ.ά. Τα γλυκά που θέλω να
σας παρουσιάσω είναι ένας συνδυασμός
Η έννοια του εποχιακού γλυκού επαναπροσδιορίζεται μέσα από την έμπειρη
ματιά του pastry chef κ. Γιάννη Αθανασόπουλου, ο οποίος μας εξηγεί τη θεω-
ρία και προχωρά στην πράξη...
Προτάσεις για
το φθινόπωρο
Εποχιακά Γλυκά
θέμα εξωφύλλου
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...84
Powered by FlippingBook