16
FOOD
Service
επικαιρότητα
Το λευκό κρασί των Αμπελώνων Ζαχαριά
Αμπέλου Φως, από τις ποικιλίες Ροδίτη
και Μοσχοφίλερο, φιγουράρει ανάμεσα
στα 100 Best Buys για το 2015, στο τεύ-
χος Νοεμβρίου του έγκριτου περιοδι-
κού Wine Enthusiast.
Με βαθμολογία 89/100, το Αμπέλου
Φως περιγράφεται ως «εξωτικό χαρ-
μάνι που ξεκινά με αρώματα κίτρου
και λουλουδιών και προσφέρει μία
αρωματική παλέτα κρέμας λεμονιού,
πορτοκαλιού και λευκών φρούτων.
Πλούσιο αλλά με νευρώδες τελείω-
μα, πρόκειται για ένα κρασί που ται-
ριάζει με φαγητό και ιδιαίτερα με θα-
λασσινές γεύσεις».
Όπως αναφέρεται και στο εισαγωγι-
κό της παρουσίασης των 100 Best
Buys, η αξία μπορεί να έχει μία πολύ
προσωπική ερμηνεία για τον καθένα,
αλλά το γενικό σκεπτικό είναι κάτι που
γίνεται γενικώς κατανοητό, δηλαδή τι εί-
ναι αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για
τα χρήματα που ξοδεύεις, εξηγώ-
ντας ποια είναι η γενική ιδέα πίσω
από τη συγκεκριμένη κατάταξη.
Στη συγκεκριμένη λίστα του Wine
Enthusiast περιλαμβάνονται εκείνα
τα κρασιά που ξεχώρισαν για την
ποιότητά τους και που σε συνδυα-
σμό με την τιμή τους θεωρούνται
ως Best Buy.
Η επιτροπή του περιοδικού, έχο-
ντας δοκιμάσει μέσα στη χρονιά
περισσότερα από 19.500 κρασιά,
επέλεξε εκείνα που ξεχώρισαν και
τα οποία δεν ξεπερνούν το 7% του συνό-
λου. Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, πε-
ριόρισαν την επιλογή, εντοπίζοντας τα 100
καλύτερα που αξίζει να δοκιμαστούν τώρα.
Οι Αμπελώνες Ζαχαριά, μία από τις παλαι-
ότερες οινοπαραγωγικές εταιρείες της πε-
ριοχής της Νεμέας, εστιάζουν στις ελληνι-
κές ποικιλίες και πειραματίζονται συνεχώς,
σε μία προσπάθεια ανάδειξης ξεχασμένων
γηγενών ποικιλιών αλλά και νέων χαρμα-
νιών, που κερδίζουν ολοένα και περισσότε-
ρο έδαφος.
Το Αμπέλου Φως, όπως και τα υπόλοιπα
κρασιά των Αμπελώνων Ζαχαριά, θα τα
βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και wine bars.
Το Αμπέλου Φως στα 100 Best Buys
Σε αυτές τις γιορτές μοι-
ραστείτε τη μαγεία μέσα
από εξαιρετικά
δώρα που σίγου-
ρα θα προσφέ-
ρουν απρόσμενη
χαρά. Ό,τι και αν επι-
λέξετε, από τις σύγχρονες, κομψές μηχανές για
τους λάτρεις του καφέ, που είναι και θαυμαστές
του design, έως τις γλυκές λιχουδιές και τα εντυ-
πωσιακά αξεσουάρ, η συλλογή πολυτελών δώρων
της Nespresso κρύβει κάτι ιδιαίτερο για τον καθέ-
να. Η φετινή συλλογή Limited Edition προτείνει μο-
ναδικά, αξέχαστα δώρα, που θα μπορείτε να απο-
λαμβάνετε για καιρό, ακόμα και όταν οι γιορτές
περάσουν. Η πρωτοτυπία για το 2015 είναι το νέο
εργαλείο εύρεσης δώρου Nespresso
presso.com/festive που αφαιρεί το άγχος για την
αναζήτηση του τέλειου δώρου. Μέσα από ένα
απλό ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις –όπως εάν ο
παραλήπτης του δώρου αγαπά τον cappuccino ή
προτιμά τον πιο έντονο espresso ή ενθουσιάζεται
με τα σοφιστικέ αξεσουάρ καφέ– αποκαλύπτεται
εύκολα και γρήγορα το ιδανικό δώρο.
.
Η Λουξ συμμετείχε από τις 12 έως τις
15 Νοεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Ξε-
νοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia, στο
Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλο-
νίκης, έχοντας παρουσία στο περίπτε-
ρο 12 όπου πραγματοποιήθηκε
το project ART OF DRINKING Coffee &
Spirit.
Η Λουξ συνεργάστηκε με το ART OF
DRINKING που απευθύνεται σε επαγ-
γελματίες bartenders και mixologists
και έχει ως στόχο την «εκπαίδευσή»
τους πάνω στην εξελιγμένη παρα-
σκευή καφέ, κοκτέιλ και ποτών, ώστε ο
καταναλωτής να απολαμβάνει όχι
απλώς ένα προϊόν, αλλά μία ολοκλη-
ρωμένη εμπειρία υψηλού επιπέδου.
Να σημειωθεί ότι στο event παραβρέ-
θηκαν οι διεθνούς φήμης mixologists
Marian Beke και Luca Cinalli του βρα-
βευμένου speakeasy του Λονδίνου,
Νightjar, οι δύο head bartenders της
Dry Martini World, Lorenzo Miglietta και
Nelson Alexandre Dos Anjos, και ο
Έλληνας mixologist, Αλέξανδρος Μαυ-
ρίκης.
Η έκθεση Hotelia πραγματοποιήθηκε
μαζί με την 31η Διεθνή Έκθεση Τουρι-
σμού Philoxenia.
Η Λουξ επενδύει σταθερά στον εξω-
στρεφή χαρακτήρα της και συμμετέχει
στις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλά-
δα, πρεσβεύοντας πάντα την απόλυτη
ικανοποίηση του καταναλωτή, με τις
πιο φυσικές γεύσεις.
Η Λουξ στη Hotelia
Θεσσαλονίκης
Εορταστικά
δώρα
Nespresso