FOOD
Service
26
Σ
τις 20 Δεκεμβρίου ολοκληρώνε-
ται το φετινό φεστιβάλ γαστρο-
νομίας, το οποίο γιορτάζει τα
πέντε χρόνια του Thessaloniki
Food Festival, του θεσμού που
ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσ-
σαλονίκης και έχει ως στόχο την ανάδειξη
τόσο της πλούσιας γαστρονομικής παρά-
δοσης της Θεσσαλονίκης όσο και των σύγ-
χρονων γεύσεων της κουζίνας της πόλης.
2ος γαστρονομικός οδηγός
Στόχος των διοργανωτών είναι να γνωρί-
σουν την κουζίνα της Θεσσαλονίκης τόσο
οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της πό-
λης και να γίνει αυτή πόλος έλξης για του-
ρίστες. «Θέλουμε να αναδείξουμε τη σύγ-
χρονη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης. Για
αυτόν το λόγο φέτος αναζητούμε τα δέκα
πιάτα που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη
κουζίνα της πόλης και θα εντάξουμε τις
συνταγές στο δεύτερο γαστρονομικό οδη-
γό της Θεσσαλονίκης, που θα κυκλοφορή-
σει το 2016» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρι-
σμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου
Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.
Στο πλαίσιο προώθησης και διαφήμισης
της πλούσιας κουζίνας της Θεσσαλονίκης,
θα αποτελέσει μεγάλο στοίχημα το παγκό-
σμιο συνέδριο chef, που θα διοργανωθεί
στην πόλη τον Οκτώβριο του 2016, με πε-
ρισσότερες από 2.000 συμμετοχές, και το
οποίο θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον κ.
Πέγκα, την πλατφόρμα για να διεθνοποιη-
θεί ο γαστρονομικός θησαυρός της πόλης.
Η γαστρονομική πορεία της
πόλης
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά εστιατό-
ρια με εξαιρετικούς chef, οι οποίοι τα τε-
λευταία χρόνια δημιούργησαν τη σύγχρο-
νη θεσσαλονικιώτικη κουζίνα και κατάφε-
ραν να αναδείξουν τις άριστες τοπικές
πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με την παγκό-
σμια γαστρονομική τάση της λιγότερο επε-
ξεργασμένης τροφής.
Οι δράσεις του φεστιβάλ
Οι δράσεις του 5oυ Thessaloniki Food
Festival πραγματοποιούνται από τις 21 Νο-
εμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2015, σε
συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχει-
ρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο,
όπως το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονί-
κης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού
Κέντρου, εστιατόρια και ξενοδοχεία της
πόλης.
Το φεστιβάλ προσαρμόζεται στις ειδικές
συνθήκες της εποχής, προβάλλει τον κοι-
νωνικό του χαρακτήρα, αναδεικνύει σημεία
και χώρους υγιεινών διατροφικών επιλο-
γών και ενισχύει τη συνεργασία του με
συλλόγους ευπαθών ομάδων.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορ-
φώθηκε ως εξής:
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου
2015:
«Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δη-
μαρχείο».
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έως Παρα-
σκευή 4 Δεκεμβρίου 2015:
«Η σύγχρονη
κουζίνα της Θεσσαλονίκης» σε εστιατόρια
της πόλης.
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015:
«5 chef της
πόλης μας προτείνουν τη σύγχρονη εκδο-
χή της τοπικής κουζίνας» στο χώρο Ergon
Agora.
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
2015:
«Τα Παιδιά στην Κουζίνα» σε σχο-
λεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας.
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015:
Φιλανθρω-
θέμα
Με κεντρικό άξονα «Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης – New entries», το
φετινό Food Festival παρακολουθεί την εξέλιξη της γαστρονομικής πορείας
της πόλης.
Σύγχρονες γεύσεις
στην πόλη
Thessaloniki Food Festival