Food Service τ. 125 - page 28

FOOD
Service
28
Υ
στερα από τη σημαντική πα-
γκόσμια επιτυχία του πρώτου
διαγωνισμού, με περισσότερες
από 3.000 συμμετοχές, το
S.Pellegrino –πρεσβευτής της
ιταλικής γεύσης και του fine dining σε όλο
τον κόσμο– περήφανα ανακοινώνει το
S.Pellegrino Young Chef 2016, έναν παγκό-
σμιο θεσμό με σκοπό να αναδείξει τον κα-
λύτερο νέο chef του κόσμου.
Στήριξη στα νέα ταλέντα
Αυτή η πρωτότυπη πρωτοβουλία, στην
οποία ο κόσμος διαχωρίζεται σε 20 γεω-
γραφικές περιοχές και συμμετέχουν περί-
που 100 κορυφαίοι chef ως κριτές από όλο
τον κόσμο, 20 νέοι chef φιναλίστ, 20 chef
μέντορες και ένας διακεκριμένος κριτής
chef, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του
S.Pellegrino να στηρίζει τα ανερχόμενα τα-
λέντα. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ξεκινή-
σουν την 1η Ιανουαρίου 2016 στο www.
finedininglovers.com.
Στα ταλέντα του διαγωνισμού περιλαμ-
βάνεται και ο Ιρλανδός chef Mark Moriarty,
νικητής του 2015, ο οποίος σχολίασε τη
θετική του εμπειρία: «Ήταν πολύ μεγάλη
χαρά. Ένιωσα και τιμή να ανακηρυχτώ
S.Pellegrino Young Chef 2015. Το ταξίδι
ήταν μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία
την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Κατά τη
διάρκεια του διαγωνισμού γνώρισα τόσους
πολλούς καταπληκτικούς chef και ο τίτλος
έχει κάνει τη διαφορά στην επαγγελματική
μου ανάπτυξη».
Καταξιωμένη κριτική
επιτροπή
Ο διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef
2016 θα παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πά-
νελ κριτών, τους Seven Sages, οι οποίοι θα
είναι υπεύθυνοι να επιλέξουν τους πιο τα-
λαντούχους νέους chef του κόσμου. Η κρι-
τική επιτροπή θα αποτελείται από τους πιο
διακεκριμένους στον κόσμο της γαστρονο-
μίας chef, όπως οι David Higgs, Carlo
Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak,
Mauro Colagreco, Wylie Dufresne και
Roberta Sudbrack.
Η διαδικασία ανάδειξης
Ο S.Pellegrino Young Chef είναι ένας πα-
γκόσμιος διαγωνισμός ο οποίος πραγματο-
ποιείται σε διαφορετικές φάσεις.
Φάση Νο 1 – Ηλεκτρονική Αίτηση:
Από
την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 31 Μαρ-
τίου όλοι οι νέοι chef από όλο τον κόσμο
θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την
αίτησή τους, μαζί με ένα πιάτο που φέρει
την υπογραφή τους, στα αγγλικά, μέσω
της διεύθυνσης
,
το ηλεκτρονικό περιοδικό που απευθύνεται
στους λάτρεις του καλού φαγητού και
υπογράφεται από τα S.Pellegrino και
Acqua Panna. Οι νέοι ενδιαφερόμενοι δεν
θα πρέπει να ξεπερνούν την ηλικία των 30
και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να
έχουν τουλάχιστον έναν χρόνο επαγγελμα-
τικής προϋπηρεσίας σε εστιατόριο ως
chef, sous chef ή chef de partie.
Φάση Νο 2 – Επιλογή περιφερειακής
λίστας και περιφερειακού νικητή:
Όλοι οι
υποψήφιοι θα χωριστούν σε 20 Περιφέρει-
ες σύμφωνα με τη γεωγραφική τους προέ-
λευση και οι υποβολές των αιτήσεων θα
αξιολογηθούν από το ALMA, το παγκόσμιο
ηγετικό κέντρο εκμάθησης και εκπαίδευ-
σης για την ιταλική κουζίνα (
.
S.PELLEGRINO Young Chef 2016
Nέος διαγωνισμός
για τον καλύτερο!
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου διαγωνισμού, το S.Pellegrino
ανακοινώνει την έναρξη του νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου
Young Chef στον κόσμο.
θέμα
1...,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27 29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,...68
Powered by FlippingBook