FOOD
Service
22
T
ο προωθητικό ταξίδι
του Mount Athos
Area KOUZINA 2016
ξεκίνησε τη φετινή
πορεία του στο χρό-
νο, έχοντας ως αφετηρία τον
ορεινό όγκο της προαθωνικής
χερσονήσου και στόχο την ανά-
δειξη μίας ακόμη ποιοτικής πε-
ριήγησης στην κληρονομιά και
στις γαστριμαργικές επιρροές
ολόκληρης της προαθωνικής
χερσονήσου.
Γνωριμία με τη
γαστρονομική
αλυσίδα
Στο πλαίσιο αυτής της πρω-
τοβουλίας, έξι Έλληνες εκπρό-
σωποι Τύπου επισκέφτηκαν το
τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και
απέκτησαν βιωματικές εμπει-
ρίες ανάμεσα σε φυσικά τοπία,
φιλόξενους ανθρώπους, γα-
στρονομικές δημιουργίες, πα-
ραδοσιακές συνταγές και δε-
κάδες γευστικά πιάτα.
Η φιλοσοφία της επίσκεψης
εστίασε στην τοποθέτηση των
φιλοξενουμένων σε αυθεντι-
κούς φυσικούς χώρους, όπου
η ξενάγηση σε αξιοθέατα συ-
ναντούσε την τοπική πρωτογε-
νή παραγωγή και στη συνέχεια
μετατρεπόταν σε μαγειρική ή
ζαχαροπλαστική επίδειξη αλλά
και γευσιγνωσία.
Με τον τρόπο αυτό κάθε
δραστηριότητα συνδεόταν με
την επόμενη, ενώ η καθεμία
αποτελούσε κρίκο μίας γα-
στρονομικής αλυσίδας που
ανέδειξε σειρά προϊόντων πρω-
τογενούς παραγωγής, όπως οί-
νο, τσίπουρο, ζύμες, πρόβειο
γιαούρτι, αιθέρια έλαια, καρ-
πούς και φρούτα του δάσους,
άγρια χόρτα και ζαρζαβατικά,
μανιτάρια, τον περίφημο μαύρο
χοίρο και τα ντόπια κρέατα.
Ο Άθως στην
Ευρώπη!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το
Mount Athos Area KOUZINA
2016 θα προβληθεί φέτος σε
πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αρ-
χής γενομένης από τη Λάρνα-
κα, μια που η φετινή διοργάνω-
ση είναι αφιερωμένη στην κυ-
πριακή κουζίνα.
Το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλ-
λες, η Ρεν, η Κωνσταντινούπο-
λη, η Ρώμη και το Λονδίνο απο-
τελούν προωθητικούς σταθ-
Έλληνες εκπρόσωποι Τύπου ανακάλυψαν την ορεινή Χαλκιδική μέσα από γα-
στρονομικές περιηγήσεις στα χρωματιστά τοπία του φθινοπώρου.
Ένα νέο ταξίδι
ξεκινά
θέμα
Mount Athos Area KOUZINA 2016