Food Service τ. 125 - page 29

scuolacucina.it). Κατά τη διάρκεια του
Απριλίου, το ALMA θα επιλέξει τους πρώ-
τους δέκα φιναλίστ για κάθε Περιφέρεια,
ακολουθώντας πέντε χρυσούς κανόνες:
συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα,
ομορφιά και μήνυμα.
Φάση Νο 3 – Περιφερειακοί Φιναλίστ:
Οι
δέκα επιλεγμένοι φιναλίστ από τις 20 γεω-
γραφικές περιοχές θα προχωρήσουν
στους τοπικούς τελικούς, όπου οι διαγωνι-
σμοί θα διεξαχθούν ζωντανά σε κάθε Περι-
φέρεια από την 1η Μαΐου έως τις 15 Αυ-
γούστου. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκ-
δηλώσεων, οι φιναλίστ της κάθε περιοχής
θα πρέπει να ετοιμάσουν το πιάτο κατατε-
θέν τους για μία κριτική επιτροπή ανεξάρ-
τητων και κορυφαίων chef, που θα έχει συ-
νταχθεί αποκλειστικά για την Περιφέρεια,
οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα πιάτα και θα
επιλέξουν το νικητή, ακολουθώντας τους
πέντε χρυσούς κανόνες.
Στις χώρες της Μεσογείου –που περιλαμ-
βάνονται η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία,
το Ισραήλ και η Μάλτα– η περιφερειακή επι-
τροπή αποτελείται από σπουδαία ονόματα,
όπως ο Olivier Campanhâ από την Ελλάδα,
Consultant Executive Chef, ιδιοκτήτης της
συμβουλευτικής εταιρείας All about food &
wine και ιδιοκτήτης του Food & Wine, ο chef
Meir Adoni από το Ισραήλ, chef μερικών
από τα πιο γνωστά και πετυχημένα εστιατό-
ρια. Catit, Mizlala και Lumina, και ο Aydin
Demir από την Τουρκία.
Στο τέλος του Αυγούστου 2016, οι 20
Best Regional Young Chef από όλες τις Πε-
ριφέρειες θα ανακοινωθούν ως οι επίσημοι
φιναλίστ. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί
ένας Chef Mentor, ένα μέλος από την περι-
φερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα πα-
ρέχει στον νέο chef προτάσεις για να βελ-
τιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή
του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί
για την τελική φάση.
Στις χώρες της Μεσογείου Mentor Chef
θα είναι ο Meir Adoni.
Φάση Νο 4 – Μεγάλος τελικός:
Στις 13
Οκτωβρίου 2016, όλοι οι νέοι chef φιναλίστ
θα συγκεντρωθούν στο Μιλάνο για την τε-
λική φάση, η οποία αποτελείται από έναν
μοναδικό διήμερο διαγωνισμό μαγειρικής
μπροστά στο διεθνές πάνελ κριτών των Se -
ven Sages, που θα βραβεύσουν τον S.Pel-
legrino Young Chef 2016.
<
FOOD
Service
29
ΟΙ 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
1. Ιταλία
2. Γαλλία
3. Γερμανία – Αυστρία
4. Ελβετία
5. Ισπανία – Πορτογαλία
6. Ηνωμ. Βασίλειο – Ιρλανδία
7. Ρωσία/Χώρες Βαλτικής, Russia/Πρώην Σοβιετι-
κές Δημοκρατίες (ΚΑΚ)
8. Σκανδιναβία (Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία,
Δανία)
9. Ανατολική Ευρώπη
10. BeNeLux
11. Χώρες Μεσογείου
(Τουρκία/Ισραήλ/Μάλτα/Ελλάδα/Κύπρος)
12. ΗΠΑ
13. Καναδάς
14. Αφρική/Μέση Ανατολή
15. Λατινική Αμερική/Καραϊβική
16. Ειρηνικός (Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία/Νησιά του
Ειρηνικού)
17. Κίνα
18. Ιαπωνία
19. Βορειο-ανατολική Ασία (Νότια Κορέα, Ταϊβάν,
Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες)
20. Νοτιο-ανατολική Ασία (Ινδία, Σρι Λάνκα, Μιαν-
μάρ, Ταϊλάνδη, Λάος, Βιετνάμ, Μαλαισία, Σιγκα-
πούρη, Ινδονησία, Καμπότζη και Μαλδίβες)
θέμα
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...68
Powered by FlippingBook