Food Service τ. 125 - page 24

FOOD
Service
24
Υ
πό την αιγίδα του
γαλλικού Υπουργεί-
ου Αγροτικής Ανά-
πτυξης, της Γαλλι-
κής Πρεσβείας στην
Αθήνα και του Οργανισμού Πο-
λιτισμού, Αθλητισμού και Νεο-
λαίας του Δήμου Αθηναίων, τη
συμμετοχή γνωστών εστιατο-
ρίων, καθώς και τη συμβολή
γαλλικών brands και αγαπημέ-
νων chef, το φεστιβάλ προσκά-
λεσε ερασιτέχνες και ειδικούς
να γευτούν τα προϊόντα, την
ποιότητα και την ποικιλία της
Γαλλικής Γαστρονομίας.
Η μοναδικότητα
της Γαλλικής
Γαστρονομίας
Μία χώρα με μακρά γαστρο-
νομική παράδοση και τεχνο-
γνωσία, που ξέρει να δίνει αξία
στο κάθε προϊόν ξεχωριστά και
να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χα-
ρακτηριστικά του, μέσα από τις
μεθόδους παραγωγής, τις συ-
νταγές, τις τεχνικές, την τελική
παρουσίασή του αλλά και τη
στιγμή της απόλαυσης.
Τα πολλά πρόσωπα
της Γαλλικής
Γαστρονομίας
Από τα εμβληματικά μακα-
ρόν, τα αγαπημένα κρουασάν,
το χαλαρωτικό απεριτίφ με την
ποικιλία των ορεκτικών έως τα
πολυβραβευμένα εστιατόρια,
τα γκουρμέ πιάτα και τους φη-
μισμένους chef, η γαλλική γα-
στρονομία εκφράζεται με άνεση
μέσα από τα πολλά της πρόσω-
πα, έχοντας επηρεάσει καθορι-
στικά τις τάσεις και το χάρτη
της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Χώρος διεξαγωγής
Το φετινό φεστιβάλ ήρθε να
αναδείξει όλες τις όψεις της
Γαλλικής Γαστρονομίας από
την πιο street εκδοχή με το
food truck στην πλατεία Μαβί-
λη έως τις γκουρμέ προτάσεις
υψηλής γαστρονομίας των κα-
λύτερων εστιατορίων της Αθή-
νας και από τα Σαββατοκύρια-
κα του αυθεντικού γαλλικού
πρωινού στο Ίδρυμα Μ. Κακο-
γιάννη έως το μουσικοχορευτι-
κό απεριτίφ στη Στοά Αρσακεί-
ου και τα μοναδικά master
classes για τους εκκολαπτόμε-
νους chef. Παράλληλα, έδωσε
την ευκαιρία σε κάποιους τυχε-
ρούς να απολαύσουν γεύματα
γαλλικής έμπνευσης στα καλύ-
τερα εστιατόρια της Αθήνας,
να ταξιδέψουν σε γαλλικούς
γαστρονομικούς προορισμούς
με τον αγαπημένο οδηγό των
foodies ανά χείρας ή να εμπ-
λουτίσουν την κουζίνα τους με
σκεύη γαλλικής ποιότητας και
αισθητικής! Η διοργάνωση και
ο συντονισμός των εκδηλώσε-
ων του φεστιβάλ είχαν ανατε-
θεί από το γαλλικό Υπουργείο
Αγροτικής Ανάπτυξης στην
εταιρεία Sopexa που προωθεί
τη Γαλλική Γαστρονομία ανά
τον κόσμο.
Delicious France
5o Φεστιβάλ Γαλλικής
Γαστρονομίας
Η μεγάλη γιορτή της Γαλλικής Γαστρονομίας, τo Φεστιβάλ Delicious France,
επέστρεψε για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα από τις 15 Νοεμβρίου έως
τις 15 Δεκέμβριου!
'
Το φετινό φεστιβάλ ήρθε να
αναδείξει όλες τις όψεις της Γαλλικής
Γαστρονομίας.
θέμα
1...,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23 25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,...68
Powered by FlippingBook