FOOD
Service
19
H Creta Farms, η πιο πετυχημένη εταιρεία
στην παραγωγή αλλαντικών και χοιρινού
κρέατος στην Ελλάδα, συμμετείχε στην
Anuga 2015, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφί-
μων και ποτών στον κόσμο.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Κολονία
της Γερμανίας, από τις 10 έως και τις 14
Οκτωβρίου 2015, στρέφοντας πάνω της τα
βλέμματα της παγκόσμιας αγοράς.
Τη φετινή διοργάνωση επισκέφτηκαν πάνω
από 160.000 επαγγελματίες από 192 χώ-
ρες, ενώ οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 7.000.
H συμμετοχή της Creta Farms χαρακτηρί-
στηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς
από το περίπτερό της πέρασαν περίπου
10.000 επισκέπτες, ενώ τα σχόλια που συ-
γκέντρωσαν τα προϊόντα και οι καινοτομίες
της εταιρείας από τους παρευρισκομένους
ήταν εξαιρετικά, αναγνωρίζοντας τη ξεχω-
ριστή ποιότητα και τη μοναδικότητα που
ενσωματώνουν.
Η Creta Farms, συνεχίζοντας με συνέπεια
να δηλώνει παρούσα στις αγορές του εξω-
τερικού με έντονη εξαγωγική δραστηριό-
τητα τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε με
σκοπό να παρουσιάσει στο διεθνές περι-
βάλλον την «Ελλάδα που καινοτομεί» και
δημιουργεί.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε
παγκοσμίως το brand Oliving, ένα σήμα
που κληρονομεί τις αξίες και την ταυτότη-
τα του Eν Ελλάδι, με μία πλήρως και καθο-
λικά κατανοητή διεθνή ονομασία και έκ-
φραση. Η γέννησή του προκύπτει από την
ένωση δύο πολύ σημαντικών εννοιών, του
ελαιολάδου (Olive oil) και της ευζωίας (well
living). Τα προϊόντα της σειράς Oliving δί-
νουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές
όλου του κόσμου να απολαμβάνουν προϊό-
ντα υψηλής διατροφικής αξίας με κορυ-
φαία γεύση στο πλαίσιο μίας ισορροπημέ-
νης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου
ζωής.
Επιπλέον, η εταιρεία, μένοντας πιστή στον
καινοτόμο χαρακτήρα της, παρουσίασε τη
νέα προϊοντική σειρά Oliving Mini, το αλλα-
ντικό στην πιο πρωτοποριακή και απολαυ-
στική του διάσταση!
Τα Oliving Mini κυκλοφόρησαν πρόσφατα
και στην ελληνική αγορά υπό το brand Εν
Ελλάδι, με την εγγύηση της μοναδικής συ-
νταγής Εν Ελλάδι, που συνδυάζει εκλεκτό
κρέας και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
και δεν περιέχουν γλουτένη.
Τέλος, η Creta Farms παρουσίασε τη νέα
προϊοντική σειρά Oliving Pizza, αποτελού-
μενη από 4 διαφορετικές και εξαιρετικά
νόστιμες γεύσεις πίτσας, χάρη στη μοναδι-
κή συνταγή Εν Ελλάδι με ζύμη ψημένη σε
ξυλόφουρνο. Η νέα σειρά έχει 30% λιγότε-
ρα κορεσμένα λιπαρά σε σύγκριση με πα-
ρόμοια προϊόντα και υψηλή περιεκτικότητα
σε ακόρεστα λιπαρά και θα είναι διαθέσιμη
σύντομα στις αγορές του εξωτερικού.
/
επικαιρότητα
Δυναμική παρουσία του ελληνικού κρασιού στη
Βουλγαρία
Το «παρών» σε ένα μεγάλης ση-
μασίας οινικό γεγονός, παγκό-
σμιας αναγνώρισης, έδωσε και
φέτος το ελληνικό κρασί, μέσω
της συμμετοχής της Διεπαγγελ-
ματικής Αμπέλου και Οίνου και
της ένωσης οινοπαραγωγών Οί-
νοι Βορείου Ελλάδος στο (διε-
θνούς χαρακτήρα) συνέδριο
των wine bloggers, στο Plovdiv
(Φιλιππούπολη) της Βουλγα-
ρίας. Την αξία της συμμετοχής
καθιστά ακόμη μεγαλύτερη η
εκπροσώπηση της οινικής
Ελλάδας στις παράπλευρες εκ-
δηλώσεις του συνεδρίου από
τους πιο δυναμικούς εκπροσώ-
πους της, τα κρασιά-πρεσβευ-
τές από 30 οινοποιεία. Η προ-
βολή του ελληνικού κρασιού και
η γνωριμία των συνέδρων-wine
experts μαζί του δεν περιορί-
στηκε πάντως στις αίθουσες
του συνεδρίου αλλά προχώρη-
σε και στα σημεία της δημιουρ-
γίας του (αμπελοτόπια και οινο-
ποιεία), καθώς με πρωτοβουλία
της ένωσης οινοπαραγωγών Οί-
νοι Βορείου Ελλάδος που ανέ-
λαβε τη φιλοξενία, συμμετέχο-
ντες από το συνέδριο περιηγή-
θηκαν για 4 μέρες στο βορειο-
ελλαδίτικο αμπελώνα. Το συνέ-
δριο διεξήχθη τον Οκτώβριο
στο Plovdiv της Βουλγαρίας, με
θέμα Exploring the blend of
wine and communications, και
όπως σε όλα τα προηγούμενα,
έτσι και στο φετινό, πήραν μέ-
ρος εκατοντάδες wine bloggers
από πολλές χώρες. Σημειώνεται
ότι το συνέδριο των wine
bloggers αποτελεί ετήσιο θε-
σμό από το 2008, οπότε ξεκίνη-
σε ως μία συνάντηση ειδικών
της επικοινωνίας του κρασιού
με στόχο τη δημιουργία ενός δι-
κτύου στο σύγχρονο ψηφιακό
περιβάλλον, όπου ανταλλάσσο-
νται πληροφορίες για το κρασί,
την εξάπλωση της κουλτούρας
του, τη βελτίωση των βιομηχανι-
κών standards κ.λπ. Το ελληνικό
κρασί στο συνέδριο εκπροσώ-
πησαν ο Γιάννης Καρακάσης
(Master of Wine) και ο Γρηγό-
ρης Μιχαήλος (AIWS).
/
Η Creta Farms στην Anuga 2015