κές δημιουργίες, τις οποίες
απογείωσαν κυριολεκτικά τα
υπέροχα κρασιά της Bibendum,
της Domaine Boyar και του οι-
νοποιείου Μυλοπόταμος.
Οι καλύτεροι σομελιέ της
Βουλγαρίας μύησαν τους συμ-
μετέχοντες στα μυστικά του
κρασιού και τους έδωσαν την
ευκαιρία να γευτούν υπέροχα
κρασιά, κατά τη διάρκεια των
γευστικών δοκιμών που οργα-
νώθηκαν.
Εκπαιδεύοντας
τους επαγγελματίες
Έχοντας κάνει την αρχή την
περασμένη χρονιά και για δεύ-
τερη φορά στη Βουλγαρία,
διοργανώθηκαν σε συνεργασία
με την Gastronomy Essentials
εκπαιδευτικά σεμινάρια για
επαγγελματίες του χώρου, με
εισηγητές την παγκοσμίως κα-
ταξιωμένη σχολή Le Cordon
Bleu και τον διεθνούς φήμης
celebrity chef Gianfranco Chia-
rini. Πιο συγκεκριμένα, ο chef
Victor Perez από τη Le Cordon
Bleu Madrid παρουσίασε νέες
τεχνικές στη fusion κουζίνα,
συνδυάζοντας τις γαλλικές με
τις ισπανικές, στο σεμινάριο
Spanish Fusion Cuisine and
Modern Tapas.
Ο Gianfranco Chiarini παρου-
σίασε την ιταλική fusion κουζίνα
για μπουφέ και a la carte σ’ ένα
σεμινάριο όπου οι συμμετέχο-
ντες είχαν την ευκαιρία να δημι-
ουργήσουν μαζί με τον chef και
να μυηθούν στα μυστικά της τε-
χνολογίας τροφίμων (food scie-
nce).
Με την υποστήριξη του
Υπουργείου Τουρισμού της
Βουλγαρίας, το 4ο Premier Ga-
stronomy Festival ανέβασε κaι
άλλο τον πήχη και έχει πλέον
καθιερωθεί ως το ετήσιο γα-
στρονομικό γεγονός στο Μπάν-
σκο και στη Βουλγαρία γενικό-
τερα.
Το Premier Luxury Mountain
Resort ανανεώνει το ραντεβού
του για τον επόμενο Νοέμβριο,
με το 5ο Premier Gastronomy
Festival, με νέο concept και
ακόμα περισσότερες εκπλή-
ξεις!
info:
FOOD
Service
31
θέμα
'
Παρουσιάσεις,
σεμινάρια,
πρωτότυπες
τεχνικές και
ενδιαφέρουσες
γαστρονομικές
προτάσεις
αποτελούν το
περιεχόμενο του
Premier
Gastronomy
Festival στο
Μπάνσκο της
Βουλγαρίας,
το οποίο διαρκεί
έναν ολόκληρο
μήνα.
O chef Σταμάτης Τσίλιας.
Ο chef Πολυχρόνης Δαμαλάς.