FOOD
Service
40
cover
story
ούργησαν και συστήνουν στην αγορά χυμούς με άλγη, η οποία πε-
ριέχει εκτός των άλλων και χλωροφύλλη, ενώ τα 250ml του ροφή-
ματος έχουν μόλις 30 θερμίδες. Άλλα παρόμοια προϊόντα αξιοποι-
ούν τις δυνατότητες του σπανακιού, του yuzu και του παντζαριού.
Ιδανικό για χυμούς φαίνεται να είναι το παντζάρι, το οποίο μάλι-
στα για τους επαγγελματίες αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα νέο
superfood, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδω-
τικά, βιταμίνες και μέταλλα. Μάλιστα, αν το παντζάρι συνδυαστεί
με την αγκινάρα της Ιερουσαλήμ και εκχύλισμα φυτικών προϊό-
ντων, δημιουργείται ένα ρόφημα ιδανικό για το πεπτικό σύστημα.
Τα 100ml του ροφήματος περιέχουν 125 θερμίδες, 2,5 γραμμάρια
πρωτεΐνης, 4,3 γραμμάρια φυτικών ινών και μόλις μισό γραμμάριο
λίπους. Άλλα υλικά που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά
το 2016 είναι ο χυμός αγγουριού, οι χυμοί με μηλίτη και κανέλα
που έχουν ουσιαστικά τη γεύση στρούντελ, αλλά και οι χυμοί με
τριαντάφυλλο. Το πλέον ξεχωριστό όμως στην κατηγορία του δεί-
χνει να είναι χυμός που παράγεται από το φύλλο της ελιάς, το
οποίο κίνησε το ενδιαφέρον μεγά-
λου αριθμού επισκεπτών κατά τη
διάρκεια της Anuga.
Το νερό καρύδας
στον αγώνα της
υγιεινής διατροφής
Μετά το γάλα καρύδας που επι-
κράτησε τα προηγούμενα χρόνια,
τώρα την αγορά φαίνεται να απα-
σχολεί το νερό καρύδας. Μάλιστα, μεγάλη εταιρεία παραγωγής
και διανομής συστατικών παραγωγής τροπικών φρουτοχυμών ανα-
κοίνωσε οχτώ νέα προϊόντα της με βάση το γάλα και το νερό καρύ-
δας. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια
θεωρώντας ότι τα συστατικά της καρύδας την καθιστούν ιδιαίτερα
δημοφιλή στους καταναλωτές, οι οποίοι αναζητούν πιο υγιεινά αλ-
λά εξίσου γευστικά προϊόντα. Τα πρώτα προϊόντα που λανσάρισε
στην αγορά είναι το νερό καρύδας με γλυκαντικές ουσίες, νερό
καρύδας με μήλο και φρούτα του πάθους, νερό καρύδας με τροπι-
κά φρούτα, νερό καρύδας με χυμό σταφυλιού και νερό καρύδας
με κράνμπερι. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νερό καρύδας είναι
πάρα πολύ πλούσιο σε γεύση, ενώ η περιεκτικότητά του σε ζάχα-
ρη είναι ακόμη χαμηλότερη και από τους χυμούς φρούτων.
Κανέλα αντί καρύδας
Την επιτυχημένη πορεία του νερού καρύδας φαίνεται να διακό-
πτει μέσα στο 2016 το νερό κανέλας.
Ένα νέο προϊόν, του οποίου η
ερευνητική διαδικασία μόλις
ολοκληρώθηκε, με βάση την
κανέλα παρουσιάστηκε στη
βρετανική αγορά.
Στο ρόφημα δεν έχει προστεθεί
τεχνητά άρωμα και χρώμα, ενώ
περιέχει μόνο τέσσερα συστατι-
κά: κανέλα Κεϋλάνης, κιτρικό
οξύ, σουκραλόζη και νερό.
'
Ιδανικό για χυμούς φαίνεται να είναι
το παντζάρι, το οποίο μάλιστα για τους
επαγγελματίες αναμένεται να εξελιχθεί σε
ένα νέο superfood, λόγω της μεγάλης
περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά,
βιταμίνες και μέταλλα.