cover
story
πώς αυτό μπορεί να συσχετιστεί με την υγεία. Ο δείκτης υγιεινών
ροφημάτων προκειμένου να καταρτιστεί συνυπολογίζει την ενέρ-
γεια που αποκομίζει ο οργανισμός από την κατανάλωση ροφημά-
των, τις απαιτήσεις του οργανισμού σε υγρά και τους ενδεχόμε-
νους περιορισμούς ροφημάτων ανά άτομο.
Όσο υψηλότερα καταταχθεί το ρόφημα με βάση το δείκτη τόσο
πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό θεωρείται.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι καταναλωτές που προτιμούσαν ρο-
φήματα με υψηλό δείκτη είχαν καλύτερη καρδιομεταβολική δρα-
στηριότητα.
Μπίρα – Κρασί – Οινοπνευματώδη
Το 2016 δεν δείχνει να επιφυλάσσει εκπλήξεις για την κατηγορία
της μπίρας, του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών. Έρευ-
να της εταιρείας μελετών Technomic για το 2016 υποστηρίζει ότι ο
όγκος των πωλήσεων για τα «ενήλικα», όπως τα χαρακτηρίζει, πο-
τά θα παραμείνει σχετικά σταθερός.
Στην ετήσια αναφορά μεταξύ άλλων σχολιάζεται το γεγονός ότι
οι καταναλωτές σήμερα αναζητούν ποικιλία και αξία σε ό,τι αγορά-
ζουν. Το πλέον σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι η διαπίστωση
πως η πώληση στο κατάστημα παραμένει ένα δημοφιλές κανάλι