FOOD
Service
48
εστιατόριο. Σαφέστατα και έχει
επηρεάσει το σχεδιασμό των
μενού γιατί η επιχείρηση ανα-
ζητά χαμηλές τιμές ώστε να
μπορεί να είναι βιώσιμη.
»Θα πρέπει να λαμβάνουμε
υπόψη μας ότι είναι σημαντικό
να αναζητούμε φτηνές πρώτες
ύλες αλλά στο μέγιστο ποιοτι-
κό βαθμό. Καλή πρώτη ύλη στη
χαμηλότερη τιμή.
Αυτό σίγουρα επιτυγχάνεται
με έρευνα αγοράς και εντοπιό-
τητα προϊόντων στο μέγιστο
δυνατό βαθμό».
Όμοια είναι η άποψη και του
pastry chef Δημήτρη Παπαντω-
νίου: «Νομίζω ότι λίγο πολύ ό -
λη αυτή η οικονομική κατάστα-
ση έχει επηρεάσει πολλές επι-
χειρήσεις και πολύ κόσμο στο
κομμάτι της εστίασης. Παρ’
όλα αυτά, νομίζω ότι ένας ε -
παγγελματίας του είδους θα
πρέπει να ξέρει να ελίσσεται
και να προσαρμόζεται στις
εποχές και στους καιρούς που
αλλάζουν με πολύ γρήγορους
ρυθμούς. Έτσι, λοιπόν, φέτος
εγώ επέλεξα υλικά χαμηλού
κόστους, προσπαθώντας όσο
μπορώ να κρατήσω σταθερή
την ποιότητα ενός καλοφτιαγ-
μένου και προσεγμένου γλυ-
κού».
Για προσπάθεια συγκράτη-
σης του κόστους και επιστρο-
φή στην παράδοση μίλησε ο
executive chef των εστιατορίων
Alfredo's Casino Regency Thes-
saloniki και Ambrosia Hyatt
Regency Thessaloniki, που λέει
σχετικά: «Δεν αφήσαμε την
άσχημη οικονομική κατάσταση
που επικρατεί να επηρεάσει
αρνητικά τη δημιουργικότητά
μας! Αντίθετα, το εορταστικό
κλίμα μάς οδήγησε στο να συν-
δυάσουμε αξέχαστες παραδο-
σιακές γεύσεις με νέες ευφά-
νταστες τεχνικές και εξαιρετι-
κές πρώτες ύλες σε ένα χρι-
στουγεννιάτικο μενού, με βασι-
κό χαρακτηριστικό την απόλυ-
τη αρμονία σχέσης ποιότητας-
τιμής. Έχοντας πάντα ως στό-
χο την απόλυτη ικανοποίηση
των απαιτήσεων των πελατών
μας, επιλέξαμε να δημιουργή-
σουμε ένα πλήρες εορταστικό
μενού 7 πιάτων, χρησιμοποιώ-
ντας εξαιρετικής ποιότητας
πρώτες ύλες. Αποτέλεσμα αυ-
τής της επιλογής μας είναι η
υποδοχή του νέου έτους με
ένα γαστρονομικό ταξίδι υψη-
λών προδιαγραφών, με το ελά-
χιστο δυνατό κόστος για τον
πελάτη».
θέμα
'
Σημαντικό ρόλο
που θα πρέπει να
λαμβάνουμε υπόψη
μας είναι να
αναζητούμε φτηνές
πρώτες ύλες αλλά
στο μέγιστο
ποιοτικό βαθμό.
Καλή πρώτη ύλη
στη χαμηλότερη
τιμή. Αυτό σίγουρα
επιτυγχάνεται με
έρευνα αγοράς και
εντοπιότητα
προϊόντων στο
μέγιστο δυνατό
βαθμό.
Τάρτα Glafutis με baby μανταρίνι.
Δημιουργός:
Δημήτρης Παπαντω-
νίου
, pastry chef.