Food Service τ. 127 - page 43

δίπλα δίπλα! Συμπέρασμα; Πάλι κανιβαλι-
σμός: οι πωλήσεις θα μοιραστούν σε πολ-
λές επιχειρήσεις –καθώς η ζήτηση είναι δε-
δομένη– και κανείς επιχειρηματίας δεν θα
μπορέσει πραγματικά να κερδίσει από αυ-
τήν τη δραστηριότητα. Και δεν είναι μόνο
αυτά τα παραδείγματα.
Ανταγωνιστές ή
αντιγραφείς;
Καθημερινά είμαι σίγουρος πως αντιμε-
τωπίζετε ανταγωνιστές που αντιγράφουν
τα χρώματα των μαγαζιών σας, τα λογότυ-
πά σας, τα προϊόντα σας, τις ιδέες σας.
Αντιγράφουν επίσης αποσπάσματα από τις
ιστοσελίδες σας, ενώ μπορεί να χρησιμο-
ποιούν και τις ίδιες ακριβώς φράσεις και
τίτλους μ’ εσάς. Βλέπουμε πως αρκετοί
επιχειρηματίες στην ανάγκη τους να επι-
βιώσουν επιχειρηματικά στερούνται της
έμπνευσης και της όρεξης να δημιουργή-
σουν κάτι καινούργιο και ακολουθούν τη σί-
γουρη και δοκιμασμένη λύση των άλλων,
με την ψευδαίσθηση πως αντιγράφοντας,
θα καταφέρουν να γίνουν καλύτεροι και να
κερδίσουν σε πωλήσεις.
Όμως, έτσι, απλώς μετατρέπονται σε
«ετερόφωτους ανταγωνιστές», όπου δεν τα
καταφέρνουν, καθώς τα πράγματα δεν εί-
ναι τόσο απλά. Το μόνο που καταφέρνουν
είναι να παίρνουν φως από το δικό σας το
φως, μέχρι που να σβήσουν.
O ετερόφωτος
ανταγωνιστής
Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πώς μπορώ
να αντιμετωπίσω τον «ετερόφωτο ανταγω-
νιστή μου;». Δεν θα σας απαντήσω, καθώς
συγκεκριμένη λύση που να ταιριάζει πα-
ντού δεν υπάρχει.
Θα σας διηγηθώ όμως πώς αντιμετωπίζει
σήμερα ένα μαγαζί take away coffee τους
δικούς του «ετερόφωτους ανταγωνιστές».
Γενικά μου αρέσει πολύ ο καφές και έτσι
πάντα όταν οδηγώ θέλω να έχω ένα ποτήρι
καφέ να πίνω. Αγοράζω συχνά take away
καφέ. Έτυχε στο δρόμο μου για το γρα-
φείο να πάρω μία φορά καφέ από ένα και-
νούργιο μαγαζί στη Νέα Ερυθραία. Το μα-
γαζί το έχουν δύο αγόρια και μία κοπέλα.
Καθώς περίμενα να μου ετοιμάσει τον καφέ
ο ένας εκ των δύο, τον παρατηρούσα. Είχε
μία ιδιαίτερη τεχνική στο να ετοιμάζει τον
καφέ με συγκεκριμένες κινήσεις, που όμοι-
ες δεν είχα ξαναδεί. Εκεί μου κινήθηκε για
πρώτη φορά το ενδιαφέρον. Ακόμα, έκανε
το διπλό χρόνο απ’ ό,τι στα άλλα take away
για να μου ετοιμάσει τον καφέ, χωρίς άγ-
χος να τον τελειώσει. Εκεί άρχισα να υπο-
ψιάζομαι πως κάτι θετικό και διαφορετικό
συμβαίνει. Δοκίμασα τον καφέ και με μεγά-
λη μου έκπληξη διαπίστωσα πως ήταν ο πιο
γευστικός καφές, με το πιο πλούσιο αφρό-
γαλα που είχα ποτέ δοκιμάσει και λίγο πιο
ακριβός από τον ανταγωνισμό του. Επειδή
σκέφτομαι πάντα με όρους μάρκετινγκ λό-
γω της δουλειάς μου, συνειδητοποίησα
πως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της
επιχείρησης ήταν το προϊόν της (ο καφές).
Έτσι πήγα και την επόμενη μέρα για να το
διαπιστώσω. Με εξυπηρέτησε ο άλλος συ-
νιδιοκτήτης, ο οποίος έκανε ακριβώς τις
ίδιες κινήσεις και ετοίμασε τον καφέ μου με
τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με το ίδιο γευ-
στικό αποτέλεσμα. Εντυπωσιάστηκα γιατί
και οι δύο είχαν την ίδια τεχνική, προφανώς
αποτέλεσμα εκπαίδευσης στο εξωτερικό
(άρα χρηματικής επένδυσης στην εκπαί-
δευσή τους). Φυσικά, πήγα και τρίτη φορά
για να διαπιστώσω εάν η γευστική ποιότητα
θα άλλαζε. Ήταν απόγευμα και ήταν μόνο
η κοπέλα μέσα. Ζήτησα τον ίδιο καφέ και
προς έκπληξή μου, μου απάντησε: «Δυστυ-
χώς λείπει ο Χ και ο Ψ και δεν σερβίρουμε
καφέ». Bingo!
Η επιχείρηση δεν έβαζε σε ρίσκο την ποι-
ότητα του προϊόντος της και προτιμούσε
να χάσει τζίρο από το να πουλήσει ένα
προϊόν που δεν θα ήταν αντάξιο της τέχνης
των δύο εκπαιδευμένων νεαρών (και για
τους πονηρούς: όχι αυτό δεν είναι τεχνική
μάρκετινγκ).
Η προσήλωση στην
ποιότητα
Η προσέγγιση αυτή, η προσήλωση στην
ποιότητα του προϊόντος σας, η αυτοπεποί-
θησή σας και η στρατηγική επιλογή να μην
πουλάτε σε όλους και πάντα είναι μία μέθο-
δος αντιμετώπισης του κάθε «ετερόφωτου
ανταγωνιστή». Ο «ετερόφωτος ανταγωνι-
στής» θα είναι πάντα ετερόφωτος και δεν
θα μπορεί ποτέ να γεμίσει και να φωτίσει
το δικό του άστρο. Πάντα θα παίρνει φως
από τους δίπλα του. Όλα τα παραπάνω εί-
ναι μερικά ερεθίσματα για να ανακαλύψετε
τα εφόδια που θα σας βοηθήσουν να έχετε
την απαραίτητη «ενέργεια», προκειμένου
να φωτίσετε περισσότερο το δικό σας
άστρο.
<
FOOD
Service
43
θέμα
'
'
Στην Ελλάδα, ο ανταγωνισμός πολλές φορές
είναι αθέμιτος και η ανάγκη να δημιουργηθεί
μία επιχείρηση γίνεται αυθόρμητα χωρίς τη
μελέτη ανάγκης και βιωσιμότητας.
1...,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42 44,45,46,47,48,49,50,51,52
Powered by FlippingBook