Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 5 - page 43

43
παρουσίαση
μίνι μάρκετ
M
ε έδρα το Μοσχάτο, επί της οδού
Λάμπρου Κατσώνη, το ζεύγος Μαυρίδη
–ο Αντώνης και η Αθηνά– διαθέτει
επιχείρηση με χειροποίητα προϊόντα
μικρών παραγωγών, κυρίως βιολογι-
κής παραγωγής, όπως μέλι, κρασί, ούζο, τσίπουρο,
ξηρούς καρπούς, μακαρόνια, ακόμη και χύμα όσπρια.
Η καλύτερη όμως στιγμή για τους πελάτες τους είναι οι
παρουσιάσεις προϊόντων από απομακρυσμένες περιο-
χές της Ελλάδας, κάθε Σάββατο μεσημέρι.
Το μαγαζί άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015 και ο πελάτης
θα βρει στο εμπόρευμά του προϊόντα χειροποίητα,
οικοτεχνικής παραγωγής, όπως ζυμαρικά με € 0,99,
παξιμάδια από την Κρήτη, την Επίδαυρο και από άλλες
περιοχές, ρύζι και όσπρια από την Κατερίνη, εκτός από
τους γίγαντες που είναι από τη Φλώρινα, βιολογικά από
τη Δράμα, μαρμελάδες βιολογικής γεωργίας από τη Χίο
και μέλι από παραγωγούς της Καρδίτσας. Ιδιαίτερη
θέση στο μαγαζί έχουν και οι ποικιλίες βιολογικής σάλ-
τσας που διαθέτει.
Η προώθηση των νέων προϊόντων που φτάνουν στις
προσθήκες του μαγαζιού γίνεται με πολλούς τρόπους.
Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος του Αντώνη είναι τα μεση-
μέρια του Σαββάτου, όταν μαγειρεύει επιλεγμένες
παραδοσιακές συνταγές και τις εναποθέτει στην κρίση
των πελατών. Έτσι, η γνωριμία του κόσμου με το προ-
ϊόν γίνεται άμεση και επιδεικνύονται οι μαγειρικοί
τρόποι, ώστε το προϊόν να συνδεθεί με τη γαστρονο-
μική συνήθεια του νοικοκυριού. «Το κάνουμε αυτό για
να δοκιμάσει ο κόσμος. Το «χαλαλίζουμε» το προϊόν και
εάν δεν το πάρει δεν μας πειράζει, απλώς θέλουμε να
ξέρει τι ωραία πράγματα μπαίνουν στο μαγαζί μας. Οι
βασικοί προμηθευτές μας είναι μικρές οικοτεχνίες που
κάνουν ζυμαρικά, θα δείτε ότι ακόμα και τα σπαγγέτι, τα
κλασικά σπαγγέτι είναι από οικοτεχνίες των Τζουμέρ-
κων, μόνο με € 0,99. Όταν τα τρως θυμάσαι πώς είναι το
μακαρόνι ή πώς πρέπει να ήταν το μακαρόνι» μας είπε
ο κ. Μαυρίδης. Επίσης επισημαίνει ότι οι πελάτες τους,
αν και είναι μόλις ενός έτους το μαγαζί, είναι πιστοί,
γιατί ξέρουν ότι θα βρουν πολύ καλά προϊόντα. «Ξέρω
ότι το ταχίνι που έχουμε δεν συγκρίνεται με κανένα
άλλο, μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά όταν το
δοκιμάσεις, θα καταλάβεις ότι δεν είναι ίδιο με αυτό στο
σουπερμάρκετ».
Η γυναίκα του, Αθηνά Μαυρίδη, δήλωσε για την τοπο-
θέτηση των προϊόντων: «Αλλάζουμε συνέχεια το
μαγαζί. Κάθε Δευτέρα πρωί το μαγαζί παρουσιάζει μία
διαφορετική εικόνα. Είναι μέρος της τακτικής του μαγα-
ζιού για προώθηση της φήμης του, αλλά και της
ιδιαιτερότητάς του. Εμφανίζουμε στα ράφια νέα προϊό-
ντα που μας έρχονται, καθώς και τα προϊόντα του
«φιλοξενούμενου» παραγωγού για την τρέχουσα
εβδομάδα. Ο πελάτης πάντως Δευτέρα πρωί θα δει
ένα άλλο μαγαζί και αυτό δεν τον “χαλάει”, αλλά του
αρέσει».
Η κα Μαυρίδη μάς εξήγησε ότι αγαπάει το λιανικό
εμπόριο και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να
ασχολείται με κάτι άλλο. Μας είπε χαρακτηριστικά:
«Όταν κάτι το αγαπάς, βάζεις τα χέρια σου μέσα και το
αγκαλιάζεις. Και μιλώ για τον πελάτη τον οποίο θα πρέ-
πει να τον κάνεις κομμάτι σου. Πώς θα τον κάνεις
κομμάτι σου; Μαθαίνοντάς τον φυσικά να μιλά για το
φαγητό του, για τις προτιμήσεις του, για το πώς μαγει-
ρεύεται η τάδε συνταγή. Το φαγητό είναι επικοινωνία…
Τα προϊόντα που το αποτελούν θέλουν τους δικούς τους
κώδικες επικοινωνίας, στέλνουν τα δικά τους
«Ο Αντώνης Μαυρίδης είναι
ένας νέος άνθρωπος στον κλάδο του
λιανικού εμπορίου, που η ιδιότητά του ως
σεφ τού προσθέτει πολλά πλεονεκτήματα
στο να προωθήσει την ιδέα του για τη
μετάδοση της βαθιάς γνώσης των
προϊόντων της ελληνικής γης στους
πελάτες του».
1...,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42 44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,...84
Powered by FlippingBook