Τουριστική Αγορά τ. 274 - page 48

48
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η
ποσότητα μπορεί να αντικαταστήσει
την ποιότητα; Τι από τα δύο, θέλουμε,
τελικά; Ποια η αξιακή δυναμική του all-
inclusive; Αλήθεια, στη χώρα μας έχουμε
καταφέρει να συνδέσουμε το παρεχό-
μενο τουριστικό προϊόν με κάτι άλλο, πέραν της
ξεκάθαρης εμπορικής δραστηριότητας, όπως
είναι λ.χ. η αγροδιατροφή; Τα ξενοδοχεία έχουν
εντάξει στο καθημερινό τους διατροφολόγιο και
κατ’ επέκταση στα μενού τους, τα προϊόντα της
τοπικής παραγωγής; Έχουν αναδείξει τα ιδιαίτερα
χαρακτηριστικά τους, τα οφέλη τους για την υγεία,
τη μοναδικότητα του είδους ή της ποικιλίας τους,
την πολλαπλότητα της χρήσης τους κ.ο.κ.;
Ερωτήματα που ξεφεύγουν από την… πεπατη-
μένη και από την απλή «εθιμοτυπική» αναφορά,
ψηλαφίζοντας θέματα που γεννούν νέα ερωτήμα-
τα και προβληματισμούς, τα οποία συμβάλλουν
καταλυτικά στο να τεθούν οι βάσεις ενός γόνιμου
διαλόγου που θα διαμορφώσει το μέλλον της
εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, θέτει ο κ.
Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνο-
μοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), αλλά και της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελ-
μάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).
Εκ του ρόλου του, o κ. Καββαθάς, ο οποίος, επί
σειρά ετών, αποτελεί ενεργό μέλος στην αγορά
της εστίασης, διαθέτει μια συνολική εικόνα τόσο
αναφορικά με τα δεδομένα που ισχύουν στην
πραγματική οικονομία όσο και με την πορεία των
μικρών και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων στη
χώρα μας. Δηλαδή, της «ραχοκοκαλιάς» του εγ-
χώριου επιχειρείν και κατ’ επέκταση ενός εκ των
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Καββαθάς
Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών
& Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε)
Έχουμε, άραγε, το τουριστικό
προϊόν που επιθυμούμε;
1...,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47 49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,...84
Powered by FlippingBook