Κατσικάκι γεμιστό με μουστάρ-
δα και μυρωδικά, μια ολόδροση
σαλάτα με τυρομπουκιές με ξη-
ρούς καρπούς και Βυσσινογα-
λακτομπούρεκο.
Το Κτήμα ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ συνο-
δεύει το μενού.
n
14 Μαρτίου: Οι μεζέδες που
θα κλέψουν την παράσταση
στο πασχαλινό τραπέζι
Αν και ο απόλυτος πρωταγω-
νιστής του Πάσχα είναι το αρνί,
η σεφ προτείνει ασυναγώνι-
στους μεζέδες για το γιορτινό
τραπέζι. Μία τυρομπουγάτσα
με λιαστές ντομάτες, αυγά πα-
σχαλινά, γεμιστά με διάφορες
γεμίσεις, μία κόκκινη τυροκαυ-
τερή, αλλά και τζιγεροσαρμά-
δες με μυρωδικά και μπόλια.
Από το τραπέζι δεν λείπει το
κρασί του κτήματος ΓΕΡΟΒΑΣΙ-
ΛΕΙΟΥ.
n
15 Μαρτίου: Τσουρέκι Story
με κρασί Samos Vin Doux
Μοναδικά Τσουρεκάκια γεμι-
στά με σοκολάτα, μοντέρνα
Cupcakes Τσουρεκάκια με κα-
ρύδια, αλλά και Ταρτίνες τσου-
ρεκιού με κρέμα γιαουρτιού και
σάλτσα φράουλας.
Το Samos Vin Doux (Μοσχά-
τος Λήμνου – Οίνος λευκός
γλυκύς ΟΠΑΠ Λήμνος – Limnos
Organic Wine) είναι το συνο-
δευτικό για τα αφράτα τσουρε-
κάκια.
n
20 Μαρτίου: Ο Μπακαλιά-
ρος της 25ης Μαρτίου αλλάζει
όψη και συναντά τη Ρετσίνα
Κτήμα Βασιλείου
Η εθνική γιορτή της 25ης
Μαρτίου είναι συνδεδεμένη με
ένα συγκεκριμένο προϊόν. Μπα-
καλιάρος... παστός ή φρέσκος,
φιλέτο ή ολόκληρος, γίνεται ο
πρωταγωνιστής σε κάθε ελληνι-
κό σπίτι. Η σεφ προτείνει μπα-
καλιάρο σε κουρκούτι τεμπούρα
με καρυδάτη σκορδαλιά στην
κατσαρόλα σε μια αγιοργείτικη
εκδοχή, αλλά και σε μπακαλια-
ροσουτζουκάκια με σάλτσα ντο-
μάτα-ελιά. Η Ρετσίνα του Κτήμα-
τος Βασιλείου είναι το «ταίρι»
του μπακαλιάρου.
FOOD
Service
53
θέμα
'
'
Η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου,
με έμφαση στην ελληνική μαγειρική, θα
οργανώνει «γευστικά ταξίδια» με
προσκεκλημένους φίλους της γεύσης, που
θα μας χαρίζουν τις γνώσεις τους και
τις εμπειρίες τους.