FOOD
Service
52
Μ
ε έμφαση στην
ελληνική μαγει-
ρική αλλά, κυ-
ρίως, στα τοπι-
κά προϊόντα, θα
οργανώνει «γευστικά ταξίδια»
συστήνοντας στην «παρέα»
που θα την ακολουθεί μοναδι-
κά προϊόντα μικρών παραγω-
γών, κρασιά, αλλά και θεματικά
αφιερώματα, προσκεκλημέ-
νους φίλους της γεύσης, Έλ-
ληνες και Γάλλους σεφ, γευσι-
γνώστες, δημοσιογράφους
γεύσης, εστιάτορες που θα
μας χαρίζουν τα «φώτα τους»,
τις γνώσεις τους και τις εμπει-
ρίες τους. Μαγειρεύοντας όλη
η παρέα μαζί, θα γινόμαστε οι
«επίσημοι καλεσμένοι» σε ένα
αξέχαστο «τραπέζωμα» στο τέ-
λος της κάθε βραδιάς. Όσο για
τους λιλιπούτειους φίλους μας,
θα έχουν την ευκαιρία να μα-
γειρέψουν μαζί με τις μαμάδες
τους «στοργικές» αγαπημένες
συνταγές και να παίξουν μα-
θαίνοντας τα μυστικά του σω-
στού φαγητού.
Πρόγραμμα
Μαρτίου
n
8 Μαρτίου: Γυναίκες, σοκο-
λάτα και Κτήμα Παλυβού
Ένα σεμινάριο μόνο για γυ-
ναίκες με ένα μενού μόνο για
τις ίδιες. Το μενού ξεκινά με
μία σαλάτα με σικορέ, παξιμά-
δια χαρουπιού και βινεγκρέτ με
πετιμέζι και ένα ονειρεμένο ρι-
ζότο με εσπεριδοειδή, για να
ακολουθήσουν φιλετάκια ψα-
ρονέφρι με πικάντικη σος σο-
κολάτας.
Το δείπνο θα κλείσει με
Cupcakes με υγρή σοκολάτα
και γκοφρέτες. Το μενού συνο-
δεύεται από κρασιά από το
Κτήμα Παλυβού.
n
9 Μαρτίου: Μαγειρεύοντας
finger food για καλό σκοπό με
τη Wise Greece
Ένα εξαιρετικό σεμινάριο με
υπέροχες συνταγές για finger
food μετατρέπεται σε κίνηση
αγάπης και προσφοράς. Σε συ-
νεργασία με τη Wise Greece
(μη κερδοσκοπική κίνηση που
προωθεί τα προϊόντα μικρών
Ελλήνων παραγωγών, βοηθώ-
ντας τους να επιβιώσουν, αλλά
και προσφέροντας όλο το κέρ-
δος από τις πωλήσεις σε τρό-
φιμα για Ορφανοτροφεία, Συσ-
σίτια και Κοινωνικά Παντοπω-
λεία) μαγειρεύουν και προσφέ-
ρουν το κέρδος από τη συμμε-
τοχή σε τρόφιμα για τα παιδιά
του Χατζηκυριάκειου Ιδρύμα-
τος. Το μενού περιλαμβάνει Μί-
νι πίτσες σε ξυλάκι με σάλτσα
Μπουγιουρντί και σαλάμι αέ-
ρος, Ταρτίνες με πατέ ντομά-
τα-μαστίχα-δυόσμο, μανιτάρια
σοτέ και καπνιστό τυρί, μίνι κε-
μπάπ με μπέικον και σάλτσα
Ντομάτα Ανθότυρο και τρού-
φες με ΜΕΤΑΧΑ ανθό αλατιού.
n
13 Μαρτίου: Πάσχα στην
πόλη με ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
Μπορεί για όλους το Πάσχα
να είναι συνδεδεμένο με το χω-
ριό, αλλά λίγοι μπορούν να το
απολαύσουν. Η σεφ μαγειρεύει
με τους συμμετέχοντες ένα
θέμα
Η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής και δημιουργεί
μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες για όλους όσοι αναζητούν την ποιότητα
στη γεύση.
Νέες ιδέες
στη μαγειρική
Υοlenis Cooking Classes