Food Service τ. 129 - page 52

FOOD
Service
52
Μ
ε έμφαση στην
ελληνική μαγει-
ρική αλλά, κυ-
ρίως, στα τοπι-
κά προϊόντα, θα
οργανώνει «γευστικά ταξίδια»
συστήνοντας στην «παρέα»
που θα την ακολουθεί μοναδι-
κά προϊόντα μικρών παραγω-
γών, κρασιά, αλλά και θεματικά
αφιερώματα, προσκεκλημέ-
νους φίλους της γεύσης, Έλ-
ληνες και Γάλλους σεφ, γευσι-
γνώστες, δημοσιογράφους
γεύσης, εστιάτορες που θα
μας χαρίζουν τα «φώτα τους»,
τις γνώσεις τους και τις εμπει-
ρίες τους. Μαγειρεύοντας όλη
η παρέα μαζί, θα γινόμαστε οι
«επίσημοι καλεσμένοι» σε ένα
αξέχαστο «τραπέζωμα» στο τέ-
λος της κάθε βραδιάς. Όσο για
τους λιλιπούτειους φίλους μας,
θα έχουν την ευκαιρία να μα-
γειρέψουν μαζί με τις μαμάδες
τους «στοργικές» αγαπημένες
συνταγές και να παίξουν μα-
θαίνοντας τα μυστικά του σω-
στού φαγητού.
Πρόγραμμα
Μαρτίου
n
8 Μαρτίου: Γυναίκες, σοκο-
λάτα και Κτήμα Παλυβού
Ένα σεμινάριο μόνο για γυ-
ναίκες με ένα μενού μόνο για
τις ίδιες. Το μενού ξεκινά με
μία σαλάτα με σικορέ, παξιμά-
δια χαρουπιού και βινεγκρέτ με
πετιμέζι και ένα ονειρεμένο ρι-
ζότο με εσπεριδοειδή, για να
ακολουθήσουν φιλετάκια ψα-
ρονέφρι με πικάντικη σος σο-
κολάτας.
Το δείπνο θα κλείσει με
Cupcakes με υγρή σοκολάτα
και γκοφρέτες. Το μενού συνο-
δεύεται από κρασιά από το
Κτήμα Παλυβού.
n
9 Μαρτίου: Μαγειρεύοντας
finger food για καλό σκοπό με
τη Wise Greece
Ένα εξαιρετικό σεμινάριο με
υπέροχες συνταγές για finger
food μετατρέπεται σε κίνηση
αγάπης και προσφοράς. Σε συ-
νεργασία με τη Wise Greece
(μη κερδοσκοπική κίνηση που
προωθεί τα προϊόντα μικρών
Ελλήνων παραγωγών, βοηθώ-
ντας τους να επιβιώσουν, αλλά
και προσφέροντας όλο το κέρ-
δος από τις πωλήσεις σε τρό-
φιμα για Ορφανοτροφεία, Συσ-
σίτια και Κοινωνικά Παντοπω-
λεία) μαγειρεύουν και προσφέ-
ρουν το κέρδος από τη συμμε-
τοχή σε τρόφιμα για τα παιδιά
του Χατζηκυριάκειου Ιδρύμα-
τος. Το μενού περιλαμβάνει Μί-
νι πίτσες σε ξυλάκι με σάλτσα
Μπουγιουρντί και σαλάμι αέ-
ρος, Ταρτίνες με πατέ ντομά-
τα-μαστίχα-δυόσμο, μανιτάρια
σοτέ και καπνιστό τυρί, μίνι κε-
μπάπ με μπέικον και σάλτσα
Ντομάτα Ανθότυρο και τρού-
φες με ΜΕΤΑΧΑ ανθό αλατιού.
n
13 Μαρτίου: Πάσχα στην
πόλη με ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
Μπορεί για όλους το Πάσχα
να είναι συνδεδεμένο με το χω-
ριό, αλλά λίγοι μπορούν να το
απολαύσουν. Η σεφ μαγειρεύει
με τους συμμετέχοντες ένα
θέμα
Η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής και δημιουργεί
μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες για όλους όσοι αναζητούν την ποιότητα
στη γεύση.
Νέες ιδέες
στη μαγειρική
Υοlenis Cooking Classes
1...,42,43,44,45,46,47,48,49,50,51 53,54,55,56,57,58,59,60
Powered by FlippingBook