δα του Sympossio θα ταξιδέψει
σε Σλοβακία, Ρουμανία, Πολω-
νία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία,
Γαλλία, Ισραήλ, Ολλανδία, Βέλ-
γιο, Ρωσία, Ουκρανία, Αγγλία
και Βαλτικές χώρες.
Με όχημα τη γεύση
Την ομάδα πλαισιώνουν Έλ-
ληνες επιχειρηματίες που, με
κίνητρο μόνο την αγάπη για αυ-
τόν τον τόπο, συμπορεύονται
και συμπράττουν, παρέχοντας
πόρους και τεχνογνωσία, για να
δώσουν μια αυθεντική γεύση
ελληνικής κουζίνας στο ξένο
κοινό. Μεταφέρουν μια γεύση
από τις αξίες, τον πολιτισμό, τα
ήθη και τα έθιμα που συνιστούν
την ταυτότητά μας και είναι μέ-
ρος της γαστρονομικής μας
κουλτούρας.
Η ομάδα του
Sympossio
Συνδιοργανωτές του Sympos -
sio, φέτος, είναι ο Όμιλος Al-
demar Resorts, η Περιφέρεια
Νοτίου Αιγαίου και η Aegean
Airlines, με μεγάλους υποστηρι-
κτές τον ΕΟΤ και το Saint Geor-
ge Lycabettus και συνεργάτες
του:
•
Santo Wines
•
UPS
•
Μπύρα NΗΣΟΣ
•
Όλυμπος
•
Era Nuts
•
Esti & Lelia
•
Meligyris
Mε φόντο το Αιγαίο
Το Sympossio με την ελληνι-
κή γαστρονομία στο επίκεντρό
του αποκτά φέτος μια άλλη βα-
ρύτητα, καθώς επικεντρώνεται
στα Νησιά του Αιγαίου, που αν
και έχουν πληγεί τόσο τα τε-
λευταία χρόνια, εξακολουθούν
να διατηρούν ανέπαφη την ελ-
ληνική τους ταυτότητα και την
αυθεντικότητά τους.
Στόχος είναι για ακόμη μία
φορά να προωθηθεί σωστά η
ελληνική γαστρονομία ως ανα-
πόσπαστο κομμάτι του πολιτι-
σμού μας, ενισχύοντας την ει-
κόνα της Ελλάδας και καθιστώ-
ντας την έναν ιδιαίτερα ελκυ-
στικό προορισμό.
Το Sympossio σε
αριθμούς
Από το 2010 έως και σήμερα
η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί
80 πόλεις, 15 χώρες και έχει
διοργανώσει 101 εκδηλώσεις.
Η αρχή
Ξεκινώντας το 2010 ως πρω-
τοβουλία του κ. Αλέξανδρου
Αγγελόπουλου, διευθύνοντα
συμβούλου του Ομίλου Alde-
mar Resorts, το Sympossio κα-
θιερώνεται ως θεσμός έχοντας
επιτύχει να συνδέσει στην πρά-
ξη τους τρεις τομείς της παρα-
γωγής, που είναι φυσικά αλλη-
λένδετοι και αλληλοτροφοδο-
τούμενοι, υπό το σχήμα «συ-
νέργειας», με όραμα την τοπο-
θέτηση της Ελλάδας σε περίο-
πτη θέση στον παγκόσμιο του-
ριστικό χάρτη. Μέσα σε περι-
βάλλον γενικευμένης κρίσης,
κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον
του ευρωπαϊκού τουριστικού
κλάδου για την Ελλάδα της γα-
στρονομίας και του πολιτισμού
και επιφέρει πολλαπλά οφέλη
τόσο για τους συμμετέχοντες
όσο και για το σύνολο του ελ-
ληνικού επιχειρηματικού κό-
σμου.
Info:
FOOD
Service
49
θέμα