46
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Νέα προϊόντα με έμφαση
στην καινοτομία
Η ελληνική παραγωγή τα τελευταία
χρόνια δείχνει τη δυναμική της, καθώς
όλο και περισσότεροι παραγωγοί δημι-
ουργούν νέα και καινοτόμα προϊόντα
υψηλής ποιότητας, εκμεταλλευόμενοι τη
γενναιόδωρη ελληνική γη. Έτσι, μεγάλες
εταιρείες του κλάδου πηγαίνουν την
παραγωγή τους ένα βήμα παρακάτω
επενδύοντας στην καινοτομία.
Ένα πρώτο παράδειγμα είναι η εται-
ρεία Elvida, που είχε εξαιρετικά επιτυ-
χημένη παρουσία στη FOOD EXPO 2018
και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο
κύριος Τσιρούνης, διευθυντής Marketing
της εταιρείας, ετοιμάζεται να εισάγει
στην αγορά ένα νέο premium προϊόν,
που δεν είναι άλλο από κρέας Αργεντι-
νής. «Το νέο προϊόν της Elvida είναι το
εξαιρετικό κρέας Αργεντινής. Πρόκειται
για ένα premium προϊόν και αυτό που
κάνει τη διαφορά είναι ότι εμείς σαν
εταιρεία διαθέτουμε το know how που
χρειάζεται, καθώς διαθέτουμε δικές μας
εκτάσεις στην Αργεντινή. Το εισάγουμε
λοιπόν στο ελληνικό κοινό εδώ και λί-
γους μήνες και βλέπουμε πως υπάρχει
αυξημένη διάθεση για το εναλλακτικό
και το διαφορετικό».
Καινοτομία υπήρξε και στην εταιρεία
Condito που παρουσίασε στο κοινό της
έκθεσης τα νέα της προϊόντα με ανανεω-
μένη πρωτοποριακή εικόνα, ενώ σε συ-
νεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελ-
ληνικής Γαστρονομίας πραγματοποίησε
γευστικές δοκιμές για τους επισκέπτες
παρουσιάζοντας και τις νέες κατηγορίες
προϊόντων της.
Πρόκειται για μια νέα γκάμα ειδικών
προϊόντων Free From, όπως μουστάρδα
Plus (επαγγελματική και retail συσκευ-
ασία), κέτσαπ με στέβια και μαγιονέζα
χωρίς αυγό και προϊόντα φιστικοβού-
τυρου (απαλό, crunchy, με μέλι). Τέ-
λος, η Condito παρουσίασε και τα νέα
sub-brands «GreenLine» και «Νήστις»
τα οποία έρχονται να πλαισιώσουν το
χαρτοφυλάκιο των φυτικών αναπληρω-
μάτων τυριού που διαθέτει η εταιρεία.
Ο ΑΠΣΙ Πίνδος φυσικά δεν θα μπορού-
σε να μην ξεχωρίσει στην έκθεση με νέα
προϊόντα από επιλεγμένες φάρμες, ενώ
το φιλόξενο περίπτερό του ήταν αφιε-
ρωμένο στα 60 χρόνια προσφοράς του
στην ελληνική πτηνοτροφία, έχοντας
μάλιστα σε πρώτο πλάνο νέες σειρές
προϊόντων κρέατος που ετοιμάζεται να
λανσάρει. Η παραγωγή των προϊόντων
της νέας σειράς γίνεται σε συνεργασία
με επιλεγμένες φάρμες μικρών παρα-
γωγών απ’ όλη την Ελλάδα με ειδικές
εκτροφές κρέατος, όπως ο μαύρος χοί-
ρος, το βιολογικό μοσχάρι, το βουβαλί-
σιο κρέας και το βιολογικό κοτόπουλο.
Επίσης, στο εντυπωσιακό κεντρικό
περίπτερο της εταιρείας Alfa οι επισκέ-
πτες μπορούσαν να δοκιμάσουν τα δύο
νέα προϊόντα που κυκλοφορούν εδώ και
λίγο καιρό στην αγορά. Πρόκειται για
πιτάκια ψημένα στον φούρνο με βάση
την αυθεντική ποιότητα της ζύμης Alfa
με γεύσεις κανέλας-μαύρης ζάχαρης και
pizza. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η
κυρία Χατζηχαραλάμπους, από το τμήμα
marketing της Alfa, στόχος της εταιρείας
είναι να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα
στους καταναλωτές όλες τις ώρες της
ημέρας.
15.000 b2b meetings εκθετών
με 800 διεθνείς αγοραστές
Στα πλαίσια της 5ης FOOD EXPO
διοργανώθηκαν 15.000 (!) προγραμμα-
τισμένες b2b συναντήσεις εκθετών και
ξένων Hosted Buyers με διπλό στόχο.
Την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνι-
κών προϊόντων, αλλά και την προοπτική
συνεργασιών ελληνικών εταιρειών σε
ξένες αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι
800 Hosted Buyers της FOOD EXPO 2018
προήλθαν από 74 χώρες, αγορές-στό-
χους για τα ελληνικά προϊόντα, από όλο
τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες τα Ηνω-
μένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα,
η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς,
η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά
κράτη (Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμα-
νία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.).
•
ΡΕΠΟΡΤΑΖ