Μ
πορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει,
μπορεί οι γευστικές συνήθειες να
έχουν μεταβληθεί άρδην, μπορεί οι…
σειρήνες της υγιεινής διατροφής, του
δραστικού περιορισμού της ζάχαρης,
της μείωσης των ποσοτήτων, της ολοένα και με-
γαλύτερης χρήσης και αξιοποίησης φρούτων και
γλυκαντικών υποκατάστατων να αποτελούν πραγ-
ματικότητα, εντούτοις το καταναλωτικό κοινό δεν
έχει σταματήσει να αναζητά και να καταναλώνει
σημαντικές ποσότητες «αμαρτωλών» γλυκών που
απογειώνουν τις αισθήσεις. Αναμφίβολα, η ύπαρ-
ξη επαρκούς αριθμού ποιοτικών γλυκών προ-
τάσεων στα μενού σας αποτελούν μια πρώτης
τάξεως ευκαιρία για up sell στους πελάτες σας,
αυξάνοντας την μέση απόδειξη και εκτείνοντας
τον χρόνο παραμονής των πελατών στους χώ-
ρους του καταστήματός σας. Μάλιστα, στις ΗΠΑ
τα εστιατόρια νέας γενιάς έχουν δημιουργήσει
ξεχωριστά μενού που περιλαμβάνουν αποκλει-
στικά γλυκές προτάσεις. Όπως επισημαίνουν οι
επαγγελματίες, μέσω της συγκεκριμένης κίνησης
έχουν καταφέρει να ενισχύσουν την κίνηση στο
κατάστημά τους, επιτυγχάνοντας να μετατρέψουν
τους ευκαιριακούς πελάτες σε μόνιμους και δη με
ενδιαφέρον στο κυρίως μενού τους, δίχως ωστό-
σο να ξεχνούν και το αντίστοιχο με τα γλυκά.
Fusion, καινοτομία, μα και ξεκάθαρα υλικά
Αναμφίβολα, η καινοτομία κατέχει πρωτεύ-
ουσα σημασία στην ανάπτυξη και την μετεξέλι-
ξη των γλυκών απολαύσεων σήμερα. Αυτή τη
στιγμή η «σύντηξη» φαίνεται να καθοδηγεί την
αγορά στην δημιουργία νέων προϊόντων, όπου
το κρουασάν συναντά τα ντόνατ προκειμένου να
δημιουργηθεί το γευστικό cronut, ενώ οι πίτσες
είναι γεμάτες με σάλτσα σοκολάτας και φράουλες
αντί για σάλτσα ντομάτας και τυρί! Την ίδια στιγ-
μή, ένας ευρύτερος κατάλογος γεύσεων είναι σε
θέση να ικανοποιήσουν περισσότερα όσο και πιο
ιδιαίτερα γούστα. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα
είναι το matcha, μια πολύ λεπτή αλεσμένη σκόνη
από ειδικά αναπτυγμένα και επεξεργασμένα φύλ-
λα πράσινου τσαγιού, που συναντάται ολοένα και
DESSERTS
Fushion επιρροές, προσμείξεις, μίνι-επιδόρπια
Προωθήστε τα γλυκά
στο μενού σας!
Από το παντεσπάνι που είναι «βουτηγμένo» σε κάθε πιθανή γλυκιά σως
και τα θρυμματισμένα φρούτα μέχρι τα γλυκά σε μινιόν, μέγεθος μπουκιάς
και τα shake παγωτού, τα γλυκά μπορούν να δημιουργηθούν και
να προσφερθούν σε κάθε σχήμα, γεύση και μέγεθος.
78