Food Service τ. 131 - page 71

αντεπεξέλθετε δίχως πρόβλημα στις φυσιολογικές
απαιτήσεις της πελατείας σας. Πόσω μάλλον από
τη στιγμή που έχετε ενημερώσει τον πελάτη σας
που παρήγγειλε τηλεφωνικά πως σε 30 λεπτά θα
έχετε παραδώσει την παραγγελία του. Όταν, λοι-
πόν, εξαιτίας της απουσίας οργάνωσης ή ακόμη
και προσωπικού, καθυστερείτε χαρακτηριστικά να
προχωρήσετε τις τηλεφωνικές παραγγελίες, στην
προσπάθειά σας να εξυπηρετήσετε όσους βρί-
σκονται ήδη καθισμένοι στο κατάστημά σας, τότε
όχι μόνο είστε ζημιωμένοι από οικονομικής από-
ψης αλλά και η αξιοπιστία σας δέχεται ιδιαίτερα
μεγάλο πλήγμα. Μάλιστα, η επανόρθωση ενός
τέτοιου ζητήματος απαιτεί χρόνο, κόπο, επένδυση
και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται αμφίβολο.
Φροντίστε και προστατεύστε την επένδυσή σας
Στην περίπτωση που εκτός από την καθυστερη-
μένη παράδοση της παραγγελίας προστεθεί και
η λανθασμένη εκτέλεσή της, τότε τα πράγματα
φτάνουν στο απροχώρητο και η ζημιά δεν μπορεί
να διορθωθεί. Αν μάλιστα ο –δικαίως– δυσαρε-
στημένος πελάτης θελήσει να δημοσιοποιήσει το
περιστατικό μέσω των social media ή σχετικών
εξειδικευμένων websites τα οποία απευθύνονται
σε foodies, τότε η αρχική «πυρκαγιά» αυτομάτως
λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θέτοντας σε
κίνδυνο την επιβίωση του καταστήματός σας. Και
όλα αυτά εξαιτίας της άστοχης στάθμισης των
παραγόντων, της αδυναμίας να διατηρήσετε την
απαιτούμενη ισορροπία και φυσικά της άρνησής
σας να επενδύσετε σε έναν υπάλληλο παραπά-
νω. Αξίζει το ρίσκο και τη χασούρα; Εννοείται
πως το ερώτημα είναι ρητορικό, άρα η απάντηση
δεδομένη…
Γι’ αυτό σκεφτείτε ξεκάθαρα, μην τσιγκουνευ-
τείτε να πληρώσετε ένα πρόσθετο μεροκάματο,
ιδιαίτερα αν το εστιατόριό σας κάνει τα πρώτα του
βήματα στην αγορά. Θεωρήστε ως ιδιαίτερα ση-
μαντικό πλεονέκτημα να έχετε στο πλάι σας κά-
ποιον που να γνωρίζει τον κλάδο, τις απαιτήσεις
των εστιατορίων και να μπορεί να διαχειριστεί την
ένταση και τις δύσκολες καταστάσεις, λαμβάνο-
ντας την τελική απόφαση. Όσο δύσκολη και εάν
είναι.
Χρήσιμο θα ήταν να προσπαθήσετε να σκεφτεί-
τε ολοκληρωμένα, επιχειρώντας να καταγράψετε
ολόκληρη την εικόνα, αποφεύγοντας την απο-
σπασματική αποτύπωση καταστάσεων – ευχάρι-
στων ή μη! Μην ξεχνάτε πως το κεφάλαιο που
επενδύσατε μπορεί να γίνει… καπνός από τη μια
στιγμή στην άλλη. Στο χέρι σας βρίσκεται ο τρό-
πος να το προστατεύσετε, να το φροντίσετε και να
το αναπτύξετε περαιτέρω.
<
FOOD FOR THOUGHT
Σε σειρά μελετών έχει
καταδειχθεί στην πράξη
πως ένα σημαντικό ποσοστό
των προβλημάτων έχουν ως
σημείο εκκίνησης και αναφοράς
τον ελλιπή σχεδιασμό και την
άγνοια αναφορικά με τα βασικά
στοιχεία που απαρτίζουν
και χαρακτηρίζουν τη
λειτουργία ένα εστιατορίου.
71
1...,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,...84
Powered by FlippingBook