Food Service τ. 131 - page 72

Τ
α social media όπως τo facebook, το
Twitter και το Instagram έχουν μεταβάλει
πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι επιχει-
ρήσεις εστίασης και τα εστιατόρια εν γένει
προβάλλουν και προωθούν την εικόνα
και το περιεχόμενό τους. Ακόμη και τον τρόπο με
τον οποίο λειτουργούν!
Η εντεινόμενη βαρύτητα των μέσων κοινωνι-
κής δικτύωσης στην καθημερινή λειτουργία και
πρακτική αναγκάζει ολοένα και περισσότερους
επαγγελματίες του κλάδου να μπουν στο «παι-
χνίδι», καθώς όμως δεν έχουν την κατάλληλη
υποδομή ή τις απαιτούμενες γνώσεις, προ-
χωρούν σε λανθασμένα βήματα και κινήσεις
που εντέλει δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτε-
λέσματα. Παράλληλα, δεν λείπουν και όσοι
έχουν μια στρεβλή εικόνα και θεώρηση για
τα social media, αποτυγχάνοντας να προσπο-
ριστούν τη δυναμική και το αυξημένο βαθμό
διείσδυσής τους.
Σήμερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν
μεταβάλει ριζικά το τοπίο –μεταξύ άλλων– της
διεθνούς αγοράς εστίασης. Έχουν επιτρέψει στους
επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται τον υψηλό
βαθμό χρηστικότητας των μέσων αυτών και την
αδιαμφισβήτητη επίδρασή τους να υιοθετούν και-
νούργιες επιχειρηματικές πρακτικές, όπως pop-up
καταστήματα, διενέργεια crowdfunding, χρήση
πιο οικονομικών και λιγότερο «μοδάτων» τοπο-
θεσιών κ.ά. Ταυτόχρονα, σε όσους δεν διαθέτουν
πλούσιους πόρους (ανθρώπινους ή οικονομι-
κούς) παρέχει καθοριστικούς, άμεσους, αποδοτι-
κούς και –σχεδόν– δωρεάν τρόπους προώθησης
και μάρκετινγκ.
Βέβαια, μπορεί οι πρακτικές των social media
να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε χρό-
νια παρουσίας στο διεθνές στερέωμα, εντούτοις
ένα σημαντικό ακόμη ποσοστό επαγγελματιών
του κλάδου της εστίασης δείχνουν να βρίσκονται
σε… προϊστορικό επίπεδο. Εννοούμε με βασικές
έννοιες και βήματα. Για παράδειγμα, ένα σημα-
ντικό ποσοστό εστιατορίων δεν παρέχει ικανο-
ποιητική, άμεση και πλήρη επικοινωνία και δη σε
καθημερινή βάση.
MARKETING
7 + 1 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ
SOCIAL... ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!
Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τομέας της καθημερινότητας,
προσωπικής ή επαγγελματικής, που να μην έχει επηρεαστεί είτε ακόμη
και σχηματοποιηθεί με βάση τα κελεύσματα των μέσων κοινωνικής
δικτύωσης και κατ’ επέκταση των χρηστών-πελατών σας.
72
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...84
Powered by FlippingBook