Food Service τ. 131 - page 70

A
ρκεί μια στιγμή, μια λεπτομέρεια, μια
ασυνεννοησία, μια αβλεψία, ενδεχο-
μένως μια λανθασμένη εκτίμηση, ένας
«αδύναμος» κρίκος στην επιχείρησή
σας, προκειμένου να ξεκινήσετε με το…
αριστερό, είτε θέτοντας σε αμφιβολία από νωρίς
τη συνολική επιχειρηματική σας προσπάθεια είτε
πολλαπλασιάζοντας το βαθμό της δυσκολίας να
αντιστρέψετε τυχόν αρνητική εικόνα, απόψεις ή
κριτικές.
Σε σειρά μελετών έχει καταδειχθεί στην πράξη
πως ένα σημαντικό ποσοστό των προβλημάτων
έχουν ως σημείο εκκίνησης και αναφοράς τον
ελλιπή σχεδιασμό και την άγνοια αναφορικά με
τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν και χαρακτη-
ρίζουν τη λειτουργία ένα εστιατορίου.
Την ίδια στιγμή, σε ουκ ολίγες περιστάσεις,
εμφανής είναι η απουσία μιας συνολικότερης
στρατηγικής προσέγγισης με την οποία αντιμετω-
πίζονται δύσκολες ή απαιτητικές περιπτώσεις.
Το «μυστικό» της ισορροπίας
Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να παί-
ξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον
οποίο λειτουργείτε, απευθύνεστε στην αγορά και
επιχειρείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των
πελατών σας δεν είναι άλλος από τη λανθασμένη
κατανομή πόρων (οικονομικών ή ανθρώπινων).
Για παράδειγμα, όταν δέχεστε μια τηλεφωνική
παραγγελία ενώ την ίδια στιγμή εξυπηρετείτε ένα
–σχετικά– μεγάλο πλήθος καταναλωτών στο ίδιο
σας το μαγαζί, τότε θα πρέπει να είστε σε θέση να
FOOD FOR THOUGHT
Έχετε επενδύσει ένα σεβαστό ποσό για να διαμορφώσετε το καινούργιο σας
εστιατόριο, να το εξοπλίσετε, να βρείτε το κατάλληλο προσωπικό να
το στελεχώσει, να «δομήσετε» το μενού, την τιμολογιακή πολιτική,
να το προβάλετε κ.ο.κ. Και όμως, δεν αρκεί!
Ελιχθείτε για
να προστατεύσετε
την επένδυσή σας!
Τα «πρέπει» και τα «μη» ενός καινούργιου εστιατορίου
70
1...,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69 71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,...84
Powered by FlippingBook