Food Service τ. 131 - page 60

Π
ρόσφατη μελέτη κατέδειξε πως το 54%
των καταναλωτών ενδιαφέρονται να
βλέπουν και να μπορούν να έχουν τη
δυνατότητα να γεύονται customizable
burgers. Κι αυτό, σε κάθε πτυχή του:
Από το ψωμί και τον τύπο του κρέατος μέχρι τα
toppings και τα συνοδευτικά.
Οπότε το ερώτημα – πρόκληση που προκύ-
πτει για κάθε συνειδητοποιημένο επαγγελματία
εστιάτορα είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρουν
να δημιουργήσουν προτάσεις burger που θα
ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό, «μαγνητίζο-
ντας» το βλέμμα και το ενδιαφέρον των πελατών
τους. Σε σημείο τέτοιο, που ενδεχομένως θα είναι
διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω προκει-
μένου να το απολαύσουν.
Το Food Service σας προσφέρει τρεις «διαφο-
ρετικές» συνταγές για burgers, με τις οποίες θα
είστε σε θέση να δώστε μια on-trend, όσο και
γκουρμέ εκδοχή «παραδοσιακών» συνταγών.
Αποτέλεσμα; Προτάσεις που διακρίνονται από
εξαιρετική γεύση.
IDEAS
Η αναγέννηση ενός κλασικού πιάτου
Μπιφτέκια με γεύση
και φαντασία!
Δεν αποτελεί μυστικό πως τα burgers αποτελούν μια ιδιαίτερα μεγάλη
αγορά στο διεθνές εστιατορικό στερέωμα. Μάλιστα, το καταναλωτικό
κοινό δείχνει στοιχεία μόνιμου... έρωτα, ο οποίος και διαρκώς «φουντώνει».
Παράλληλα, βρίσκονται παντού: Από ταβέρνες και ψησταριές, μέχρι
εστιατόρια κρέατος, μπαρ, μπεργκεράδικα, ακόμη και καντίνες.
60
Υλικά για 4 άτομα
• 700 γραμμάρια νωπός
μοσχαρίσιος κιμάς
• Χονδρό αλάτι
• 2 κουταλιές του ιαπωνικού
shichimi togarashi, ενός
μείγματος με γλυκιά επί-
γευση από αποξηραμένη
κόκκινη πιπεριά τσίλι,
φλούδα πορτοκαλιού,
σπόρους σουσαμιού,
πιπέρι και τζίντζερ
• 1 κούπα φρέσκα κρεμμυ-
δάκια ψιλοκομμένα
• Teriyaki σως
• 4 κουταλιές της σούπας
μαγιονέζα
• 2 κούπες λεπτοαλεσμένο
πράσινο λάχανο
Εκτέλεση
Πλάστε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια, τα οποία θα έχουν πλάτος περίπου 1,5 εκατ. πιο πλατιά σε σχέ-
ση με τα συνοδευτικά ψωμάκια, δημιουργώντας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο τους. Αλατίστε
τα αρκετά, προσθέστε τους shichimi togarashi και βάλτε τα στο ψυγείο. Απλώστε ομοιόμορφα
τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο πιάτο ή ένα ξύλο κοπής.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στην σχάρα και ξεκινήστε το ψήσιμο, ραντίζοντάς τα και από τις δύο
πλευρές με teriyaki σως, γυρίζοντάς τα ανά
τακτά χρονικά διαστήματα. Τοποθετήστε τα
στο πιάτο ή το ξύλο κοπής που είναι κα-
λυμμένο με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,
ραντίστε με ακόμη περισσότερη σως έως
ότου γκλασάρουν και καλυφθούν με τα
κρεμμυδάκια.
Απλώστε μαγιονέζα στις δύο εσωτερικές
πλευρές του ψωμιού bun, προσθέστε στο
κάτω μέρος το ψιλοτριμμένο λάχανο και
τοποθετήστε επάνω του το burger. Ραντίστε
με περισσότερη σως teriyaki και ολοκλη-
ρώστε με το υπόλοιπο λάχανο.
Μοσχαρίσια μπιφτέκια Teryaki
1...,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59 61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,...84
Powered by FlippingBook