Food Service τ. 131 - page 56

56
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΕΜΦΑΣΗ
ΣΤΗΝ απλότητα
ΚΑΙ ΤΑ φυσικά
συστατικά!
Michael Schaefer
Eπικεφαλής Τομέα
Έρευνας Τροφίμων & Ποτών,
Euromonitor Int.
A
πλότητα, ξεκάθαρα προσ-
διορισμένο concept, έμ-
φαση στην τοπική και
εγχώρια παραγωγή, ανά-
δειξη της επιχειρηματικό-
τητας που θα βασίζεται σε ιδανικά
και αξίες που σχετίζονται με ολο-
κληρωμένες δράσεις βιωσιμότητας
και περιβαλλοντικής ευαισθησίας
αποτελούν τους κινητήριους μο-
χλούς της επόμενης ημέρας, όπως
υποστηρίζει ο Michael Schaefer,
Επικεφαλής του Παγκόσμιου Το-
μέα Έρευνας Τροφίμων και Ποτών
στη Euromonitor International και
ένας από τους διαμορφωτές των
εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα
στο διεθνές στερέωμα της εστια-
τορικής και του fooding εν γένει.
O κ. Schaefer και η ομάδα του,
στη Euromonitor International εδώ
και μιάμιση δεκαετία αναζητά, κα-
ταγράφει, αναλύει και αξιολογεί
καταναλωτικές τάσεις, προϊοντικές
καινοτομίες, καθώς επίσης και την
εν γένει μετεξέλιξη της αγοράς των
τροφίμων και των ποτών σε παγκό-
σμιο επίπεδο.
Το Food Service είχε την ευκαιρία
να καταγράψει τις σκέψεις του ανα-
φορικά με την βιομηχανία της εστι-
ατορικής, τα concepts που αναμέ-
νεται να «αναδυθούν» στο διεθνές
στερέωμα, αλλά και τα χαρακτηρι-
στικά της επόμενης ημέρας.
Κύριε Schaefer πώς διαμορ-
φώνεται σήμερα η εικόνα στο
fooding; Υπάρχουν ξεκάθαρες
σταθερές και πώς αναμένεται να
επηρεάσουν τον προσδιορισμό
και τη σχηματοποίηση της επό-
μενης ημέρας του κλάδου;
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στις
ημέρες μας η βιομηχανία της εστια-
τορικής είναι περισσότερο ανταγω-
νιστική και «επιθετική» παρά ποτέ.
Χαρακτηριστικό που έχει οδηγήσει
1...,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55 57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,...84
Powered by FlippingBook