Food Service τ. 131 - page 61

61
IDEAS
Υλικά για 8 άτομα
• 5 κουταλιές βούτυρο, χωρι-
σμένες σε αντίστοιχο αριθμό
σερβιρισμάτων
• 8 bagels κομμένα οριζόντια
• 120 γραμμάρια κατσικίσιο
τυρί ή κρέμα τυριού
• 2 κουταλιές πέστο βασιλικού
ή αποξηραμένης τομάτας
• Λίγο λιγότερο από 1 κιλό
φρέσκου κιμά γαλοπούλας
• 1 κουτάλι χοντρό αλάτι
• Αρκετό μαύρο πιπέρι
• 8 πρέζες σως Worcestershire
• 4 πρέζες καυτερής σάλτσας
• 1 ολόκληρος κρόκος αυγού
(προαιρετικό)
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 4 ολόκληρες τομάτες κομμέ-
νες σε οριζόντιες φέτες
• 16 ολόκληρα μεγάλα φύλλα
βασιλικού
• 3 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
Υλικά για 4 άτομα
• 4 χοντρά κομμάτια κίτρινο
τυρί ή mild cheddar (120
γραμμάρια το καθένα)
• 300 γραμμάρια μοσχαρίσιος
κιμάς (με λίπος 15-20%)
• 1
¼
κουταλιού χοντρό αλάτι
• ½ κουτάλι σκόνη τριμμένου
σκόρδου
• 1 κουταλιά σως
Worcestershire
¼
κουταλιά μαύρου πιπεριού
• Φυτικό ή άλλο αντίστοιχο
λάδι, ιδανικό για ψήσιμο
• 4 μαλακά ψωμάκια
hamburger buns
• Πίκλες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Λιώστε τις 4 από τις 5 κουταλιές βουτύρου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετώ-
ντας τα 8 bagels στο λιωμένο μείγμα έως ότου πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και ελαφρώς
τραγανή γεύση. Μην ξεχάσετε να τα γυρίζετε συχνά ώστε να μην καούν. Βάλτε τα στην άκρη.
Ανακατέψτε μαζί το κατσικίσιο τυρί ή την κρέμα τυριού με το πέστο έως ότου προκύψει μια
λεία όσο και ρευστή κρέμα. Εάν θέλετε να ενισχύστε την γεύση, προσθέστε ακόμη περισσό-
τερο πέστο. Φυλάξτε το στην άκρη.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά γαλοπούλας, το αλάτι, το πιπέρι, την σως
Worcestershire και την αντίστοιχη καυτερή, αλλά και τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε καλά με
τα χέρια σας και στη συνέχεια πλάστε 8 μπιφτέκια.
Ζεστάνετε το λάδι και την υπολειπόμενη 1 κουταλιά βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς
υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε μέσα και τηγανίστε από τις δύο πλευρές τα μπιφτέκια μέχρι να μην
υπάρχει ίχνος από ροζ χρώμα στο κέντρο τους. Τηγανίστε τουλάχιστον για 4-5 λεπτά κάθε
πλευρά.
Για το σερβίρισμα, απλώστε το πέστο
τυριού στην κάθε πλευρά του bagel.
Τοποθετήστε το burger στο κάτω μισό
του bagel και από επάνω προσθέστε
φέτες τομάτας και φύλλα βασιλικού.
Ακριβώς από επάνω τοποθετήστε τις
φέτες αβοκάντο, αξιοποιώντας το spread
τυριού ώστε να ισορροπήσουν. Ραντίστε
τα αβοκάντο με λίγο αλάτι και πιπέρι και
τοποθετήστε το επάνω μισό του bagel
προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημι-
ουργία του.
Εκτέλεση
Κόψτε κάθε κομμάτι τυριού σε 4 τετράγωνα και βάλτε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετήστε τον κιμά, το αλάτι, την σκόνη τριμμένου σκόρδου, την σως
Worcestershire και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας έως ότου μετατραπεί σε μια
ομογενοποιημένη μορφή. Χωρίστε το σε 8 ισομερείς μερίδες και πλάστε τα σε μπιφτέκια πά-
χους 7 χιλιοστών.
Για κάθε σερβίρισμα τοποθετήστε 4 τετράγωνα τυριού σε κάθε μπιφτέκι, και στη συνέχεια
τοποθετήστε από επάνω άλλο ένα μπιφτέκι και πιέστε μαζί και ταυτόχρονα τις άκρες. Ενόσω
προετοιμάζετε τις διαδικασίες για το ψήσιμο, βάλτε τα σε ένα πιάτο στο ψυγείο.
Θερμάνετε ένα τηγάνι ψησίματος σε μέ-
τρια προς υψηλή φωτιά. Με την χρήση
λαβίδας και κομματιών από χαρτί κου-
ζίνας, απλώστε στην σχάρα το λάδι και
ψήστε τα μπιφτέκια για 3 έως 4 λεπτά ή
έως ότου διαπιστώσετε πως έχει ξεκινή-
σει η σχετική διαδικασία με την απόκτη-
ση χρώματος. Γυρίστε τα και ψήστε για
ακόμη 3 έως 5 λεπτά.
Αφαιρέστε τα από την σχάρα και αφήστε
τα στην άκρη δίχως κάποια επεξεργασία
για 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα στα buns
και βάλτε από πάνω πίκλες.
Bagel burgers Γαλοπούλας
Γεμιστά Burgers
για τους λάτρεις του τυριού
1...,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60 62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,...84
Powered by FlippingBook