47
επίσης, μία δυσκολία, καθώς δουλεύουμε όλη την εβδο-
μάδα από το πρωί έως το βράδυ και κλείνουμε μόνο δύο
εβδομάδες το καλοκαίρι. Στις αρχές, τα πρώτα τρία χρόνια,
δεν το έκλεισα, όμως μετά συνειδητοποίησα ότι δεν γίνε-
ται αλλιώς, χρειάζεσαι και χρόνο για να ξεκουραστείς. Ένα
ακόμη βασικό πρόβλημα είναι τα σουπερμάρκετ, που
έχουν βρει το κόλπο να κάνουν κυλιόμενες προσφορές σε
διαφορετικά προϊόντα και προσελκύουν τον κόσμο. Το
θέμα όμως είναι ότι ο πελάτης δεν αγοράζει μόνο την προ-
σφορά και φεύγει, αλλά και όλα τα υπόλοιπα, που μπορεί
να είναι σε υψηλές τιμές. Πρέπει οι μεγάλες εταιρείες να
κοιτάξουν και λίγο τα μικρά μαγαζιά και όχι μόνο τα σου-
περμάρκετ. Δεν ξέρω αν φταίνε οι χονδρέμποροι ή οι
εταιρείες, πάντως κάποια προϊόντα τα δίνουν σε τιμές λια-
νικής. Φανταστείτε ότι από γάλατα έχω αφήσει από
μεγάλη εταιρεία μόνο τη ΜΕΒΓΑΛ, γιατί όλοι τα φέρνουν
στην τιμή της λιανικής, δηλαδή στην τιμή που τα αγοράζει
ο καταναλωτής από το σουπερμάρκετ. Δεν είναι χονδρική
αυτό… είναι λιανική. Έχω γάλα και από μικρό παρα-
γωγό, που είναι σε λογική τιμή».
Ωστόσο, ο κ. Γκίκας δεν παραλείπει να μιλήσει και για
εταιρείες που δίνουν καλές τιμές. «Πολύ καλός είναι ο
Στεργίου, που μας έκανε πολύ καλές τιμές από την αρχή.
Επίσης, σε αλλαντικά τυποποιημένα ο Νίκας και η Creta
Farm μάς δίνουν χαμηλές τιμές, μάλλον επειδή τα σου-
περμάρκετ πλέον βάζουν τα δικά τους προϊόντα, με δική
τους φίρμα, οπότε χάνουν μερίδιο από εκεί».
Μ
Μεγάλη η γκάμα προϊόντων
μέσα στο κατάστημα.