FOOD
Service
32
Γ
νωρίζουμε ότι: «Η
διασκέδαση του
Έλληνα περνάει
από το στομάχι».
Από την άλλη
ακούγεται ότι το φαγητό έξω
από το σπίτι δεν είναι τόσο
υψηλής θρεπτικής αξίας, ενι-
σχύοντας πιθανότατα και την
αύξηση βάρους. Θα έλεγε κα-
νείς ότι ο ρόλος του διαιτολό-
γου μέσα σε αυτήν τη δεδομέ-
νη κατάσταση είναι να «απο-
καταστήσει την τάξη» συμβάλ-
λοντας τόσο στη βελτίωση της
ποιότητας των επιχειρήσεων
μαζικής εστίασης όσο και στη
διασφάλιση της σωστής ενη-
μέρωσης των καταναλωτών. Τι
συμβαίνει στην πραγματικότη-
τα και τι απάντηση έρχεται να
δώσει η εφαρμογή ΔΙΣΥΣ;
Η έρευνα δίνει τις
απαντήσεις
«Ο κύριος στόχος του διαι-
τολόγου είναι να ενημερώσει
με έγκριτο και επιστημονικό
τρόπο τον καταναλωτή, ώστε
αυτός να μπορεί να αποφασί-
σει έχοντας πλήρη και σωστή
εικόνα για τις επιλογές του»
απαντά ο Δρ Αναστάσιος Πα-
παλαζάρου, διαιτολόγος-δια-
τροφολόγος και επιστημονι-
κός διευθυντής της εταιρείας
Nutrimed ΕΠΕ. Η εφαρμογή
ΔΙΣΥΣ αποτελεί ένα ερευνητι-
κό έργο που απευθύνεται σε
δύο διαφορετικά κοινά: τα κα-
ταστήματα μαζικής εστίασης
και τους καταναλωτές που τα
επισκέπτονται, ενώ ταυτόχρο-
να επιτρέπει την αλληλεπίδρα-
Η εφαρμογή ΔΙΣΥΣ (Ευφυές Σύστημα Προσωποποιημένων Διατροφικών ΣΥ-
Στάσεων) αποτελεί την πρώτη εφαρμογή στα ελληνικά δεδομένα που έρχεται
να φέρει την επανάσταση στο χώρο της μαζικής εστίασης, τόσο από την πλευ-
ρά των καταναλωτών όσο και από την πλευρά των καταστηματαρχών μαζικής
εστίασης, βάζοντας τις βάσεις για την πιο έξυπνη αλληλεπίδραση που μπορεί
να έχουν μεταξύ τους, διά μέσου ενός… διαιτολόγου!
Μία νέα εφαρμογή
για τη διατροφή
«Έξυπνη» ΔΙΣΥΣ
θέμα