Food Service τ. 128 - page 33

cover
story
γειρικής. Αυτό το είδος προγραµµατισµού
αύξησε την ευαισθητοποίηση στο ευρύ κοι-
νό σχετικά µε τα τρόφιµα, τα συστατικά πα-
ρασκευής τροφίµων και τον πειραµατισµό
στην κουζίνα. Αυτές οι εκποµπές έχουν επί-
σης βοηθήσει σημαντικά να μειωθούν µερι-
κά από τα αρνητικά στοιχεία µιας εµπειρίας
γκουρµέ.
Η λέξη «καλύτερο» µπορεί να είναι επι-
κίνδυνη κατά την προώθηση ενός φορέα
εστίασης ή ενός chef. Εµείς λέµε στα αγ-
γλικά ότι τα σκουπίδια ενός ανθρώπου εί-
ναι ο θησαυρός ενός άλλου. Το καλύτερος
είναι σχετικό. Αν κάποιος δεν έχει ένα
γκουρµέ προφίλ, δεν θα απολαύσει µία
γκουρµέ εµπειρία. Οµοίως, κάποιος που µι-
λάει για το «καλύτερο» µεξικάνικο φαγητό
καντίνας, µπορεί να κάνει κάποιους άλλους
να ανατριχιάσουν στην ιδέα και µόνο του
καλού µεξικάνικου φαγητού το οποίο θα
µπορούσε να είναι µε λευκά λινά τραπεζο-
µάντιλα και στρωµένα τραπέζια. Οι οργανι-
σμοί μάρκετινγκ και προώθησης εγκατα-
στάσεων µαζικής εστίασης πρέπει να είναι
πολύ συγκεκριµένοι και προσεκτικοί µε την
επιλογή λέξεων όταν περιγράφουν τις προ-
σφορές τους σε πιθανούς πελάτες. Η κα-
λύτερη βαθµολογία ή το νούµερο ένα επι-
φέρει τις ερωτήσεις: «Βαθµολογήθηκε από
ποιον;» και «Νούµερο ένα για το τι;» και
«Πότε πραγµατοποιήθηκε η αξιολόγηση;».
Το προφίλ των πελατών
Σε αυτό το σηµείο, ίσως να αναρωτηθεί-
τε: Λοιπόν, ποιος είναι τελικά ο γαστρονο-
µικός τουρίστας; Λοιπόν, δείξαµε παραπά-
νω ότι στην περίπτωση των Αµερικανών εί-
ναι σχεδόν το 95% των ταξιδιωτών. Τα δε-
δοµένα για άλλες χώρες δεν είναι προσβά-
σιµα για λίγες ακόµα εβδοµάδες, αλλά σχε-
τικά µε άλλες χώρες γνωρίζουµε ότι καλο-
φαγάδες τείνουν να είναι οι µεσήλικες και
οι ακόµη νεότεροι σε ηλικία. Οι ίδιοι τεί-
νουν να έχουν περισσότερα χρόνια εκπαί-
δευσης και δεν έχουν απαραίτητα υψηλό-
τερο εισόδηµα.
Ο καθένας αγαπάει το καλό φαγητό,
ανεξάρτητα από το εισόδηµά του! Θα µπο-
ρούσε επίσης κάποιος να αναρωτηθεί σχε-
τικά µε το πεδίο εφαρµογής της βιοµηχα-
νίας αυτής. Η οργάνωσή µας αναγνωρίζει
πάνω από 20 διαφορετικούς τοµείς που
έχουν άµεσο ενδιαφέρον και συσχετισµό
µε το φαγητό και το ποτό του αντίστοιχου
τοµέα.
∆ιαχωρίζονται σε βασικές οµάδες όπως:
Τρόφιµα & Ποτά, Ταξίδια & Τουρισµός και
άλλες σχετικές οµάδες και οργανώσεις.
∆εν µπορείτε να σκεφτείτε ότι οι διανοµείς
τροφίµων ή οι γραφιστικές επιχειρήσεις
έχουν συµφέρον από τον τοµέα του τουρι-
σµού και των τροφίµων, αλλά οι ταξιδιώτες
που αγοράζουν τρόφιµα και ποτά έχουν
όντως κρατήσει ζωντανές αυτές τις εται-
ρείες των επιχειρήσεων.
Πολλοί ταξιδιώτες χρειάζονται βοήθεια,
ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή στα τρό-
φιµα και στα ποτά.
Γιατί να προωθήσετε τις 100 καλύτερες
γευστικές επιλογές της χώρας σας όταν
πολλοί επισκέπτες έχουν την ίδια γκάµα
επιλογών και στον τόπο κατοικίας τους;
Ένας οδηγός εστίασης που περιλαµβάνει
διεθνή brands που οι επισκέπτες µπορούν
να βρουν και µόνοι τους δεν τους βοηθάει
στο να ανακαλύψουν τα καλύτερα στοιχεία
µιας πειροχής, κάτι το οποίο δεν συντελεί
και στην ενίσχυση της τοπικής οικονοµίας.
Γιατί πιστεύετε ότι οι άνθρωποι δαπα-
νούν τόσο πολύ χρόνο στο να φωτογραφί-
ζουν τα πιάτα τους; Είµαστε µία κοινωνία
ανθρώπων εµµονικών µε το φαγητό. Ευτυ-
χώς. Οπότε δώστε στους επισκέπτες σας
αυτό που επιθυµούν. ∆εν είναι το γεύµα,
αλλά η ανάµνηση.
Info:
World Food Travel Association at
.
FOOD
Service
33
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,...52
Powered by FlippingBook