Food Service τ. 131 - page 42

42
Ο
ι Αμερικανοί έχουν μια ρήση με την
οποία ισχυρίζονται: «Keep it simple,
keep it quiet». Μάλιστα, με το «qui-
et» δεν εννοούν απαραιτήτως τη φυ-
σική, σε επίπεδο ήχου ησυχία, αλλά
την απλότητα, με την ταυτόχρονη αποφυγή της
έντασης και της δίχως νόημα δημιουργίας σύγ-
χυσης και πρόκλησης ενός ταραχώδους συναι-
σθήματος.
Δίχως αμφιβολία, ένα από τα πλέον διαδε-
δομένα εμπόδια-προκλήσεις που θέτουν οι
επιχειρήσεις εστίασης στον ίδιο τους τον εαυτό,
έχει να κάνει με την επιθυμία τους να αποτε-
λούν ταυτόχρονα πολλά πράγματα, για όλους
ή σχεδόν όλους τους πελάτες τους. Ταυτόχρο-
να, απαρέγκλιτα και δίχως διαφοροποιήσεις,
στρογγυλέματα ή παραλλαγές! Αποτέλεσμα;
Εάν απαντήσατε «απέτυχαν», βρίσκεστε στη
σωστή κατεύθυνση…
Δεν έχετε παρά να αναλογιστείτε πώς αισθά-
νεστε όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο και σας
φέρνουν έναν κατάλογο που μοιάζει με… εγκυ-
κλοπαίδεια! Αλήθεια, πόσες πιθανότητες εκτι-
μάτε πως υπάρχουν να χάσετε την αίσθηση των
περιεχομένων του μενού, να μην μπορείτε να
συγκεντρωθείτε και τελικά να κατευθύνετε τις
OPERATIONS
Πόσες επιλογές πρέπει να έχει το μενού;
Πλούτος
επιλογών:
Ευχή Ή…
κατάρα;
Πολλοί ισχυρίζονται πως η εκτενής ποικιλία
σε ένα μενού εστιατορίου είναι επιβεβλημένη, καθώς
κατ’ αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται και ο τελευταίος πελάτης.
Άλλοι θεωρούν πως έτσι νοθεύεται ο χαρακτήρας μιας επιχείρησης,
ενώ δεν λείπουν και όσοι εκτιμούν πως προκαλείται τέτοια σύγχυση
στον πελάτη, ώστε να λειτουργεί αντίθετα απ’ τα προσδοκόμενα.
1...,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41 43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,...84
Powered by FlippingBook