Food Service τ. 131 - page 67

υποψήφιοι πελάτες σας, δίχως να έχουν βρεθεί
προηγουμένως σε αυτό.
Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική όσο και απο-
καλυπτική άσκηση είναι να λειτουργήσετε ως
πελάτης και να επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας.
Αναρωτηθείτε κατά πόσο (και εάν, φυσικά) είναι
ελκυστικός, ποια είναι η αισθητική… γεύση που
σας αφήνει, αν τα μηνύματα που η επιχείρηση
θέλει να περάσει είναι ξεκάθαρα, εμφανή, ισόρ-
ροπα και τοποθετημένα στα κατάλληλα σημεία.
Η «προσωπικότητα» και οι αρχές που διέπουν το
brand είναι ευκρινή; Το φωτογραφικό υλικό είναι
«ζωντανό», εμπνευσμένο και μπορεί να σας…
οδηγήσει στις εγκαταστάσεις σας; Οι χώροι του
δείχνουν φροντισμένοι, ατμοσφαιρικοί, εξυπη-
ρετικοί και άνετοι; Οι περιγραφές των πιάτων…
ξεχειλίζουν από ακριβείς μεν, αλλά και ευφάντα-
στες περιγραφές συστατικών, πρώτων υλών και
γευστικής απόλαυσης;
Σήμερα, η διαδικτυακή πρακτική και πραγματι-
κότητα έχει αναδείξει συγκεκριμένες κινήσεις και
ενέργειες που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση
της λειτουργίας των υφιστάμενων websites, εκτο-
ξεύοντας και ενισχύοντας δραστικά τον βαθμό
προσέλκυσης και μετατροπής των χρηστών σε
actual πελάτες. Συγκεκριμένα:
Το 1/3 των πωλήσεων που λαμβάνουν χώρα
σε ένα εστιατόριο οφείλονται στην αναζήτηση.
«Γοητεύστε» και εμπνεύστε
Αποτελεί δεδομένο πως οι πρώτες εντυπώσεις
μετρούν, και μάλιστα πολύ!
To 38% των χρηστών σταματά αυτομάτως να
διαδρά με ένα website, στην περίπτωση κατά την
οποία είτε το περιεχόμενο είτε η εμφάνιση κρίνο-
νται ή χαρακτηρίζονται μη δελεαστικά.
Αλήθεια, ο σχεδιασμός του website σας αντα-
νακλά τον αντίστοιχο του εστιατορίου σας; Χρή-
σιμο, λοιπόν, θα ήταν να ακολουθήσετε μια
ολιστική προσέγγιση. Μάλιστα, τη στιγμή κατά
την οποία ένας χρήστης θα επισκεφτεί το website
σας θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τι
ακριβώς είναι η επιχείρησή σας και τι προσφέρει.
Εφαρμόζοντας στην πράξη μια ολιστική προσέγγι-
ση στο ευρύτερο branding σας και εμφανίζοντας
μια συμβατή και σταθερή εικόνα, τόσο online
όσο και offline, αυτομάτως δίνετε αξιοπιστία στο
brand σας και απολαμβάνετε τους «καρπούς»
του brand awareness.
Επιπροσθέτως, αναλογιστείτε:
To brand σας διακρίνεται από έντονη προσωπι-
κότητα που αξιοποιεί, χρησιμοποιεί και ενσωματώ-
νει χρώματα με γενναίο όσο και «επιθετικό» τρόπο;
Μήπως η αισθητική του προβάλλει έντονα την
απλότητα και τις αδρές γραμμές;
Αλήθεια, κάποια από τα παραπάνω αποτυπώ-
νονται online;
Παράλληλα, η επένδυση σε υψηλής ποιότητας
φωτογραφίες αυτομάτως θα προσδώσει ξεχωρι-
στό κύρος και βαρύτητα στον βαθμό επίδρασης
του website σας. Οι άνθρωποι είμαστε όντα που
βασιζόμαστε πρωτίστως και κυρίως στην όραση
και αντιδρούμε στο αντίστοιχο οπτικό μας περι-
βάλλον. Γι’ αυτό και οι χαμηλής ανάλυσης και
δίχως concept φωτογραφίες, οι οποίες διακρί-
νονται από «φτωχό» styling, παντελή άγνοια και
παράλειψη των λεπτομερειών, κακό φωτισμό κ.ά.
αυτομάτως κρίνονται ως –τουλάχιστον– ερασιτε-
χνικές. Οπότε, φροντίστε να ξεκινήστε ακολουθώ-
ντας τα κατάλληλα βήματα.
Η ύπαρξη βίντεο σε landing pages αυξάνει κα-
τά 86% τα επίπεδα conversion των χρηστών!
Tip
Στους πελάτες αρέσει το δυναμικό περιεχόμενο! Η κίνηση και η εν
γένει δράση αποτελούν κύρια ζητούμενα, καθώς «γεφυρώνουν» το
υφιστάμενο κενό μεταξύ του καταναλωτή και ενός brand, διασφαλί-
ζοντας μια μοναδική οπτική στον κόσμο σας. Μπορεί το βίντεο να έχει
τον μεγαλύτερο βαθμό επίδρασης, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις
κρίνεται οικονομικά ασύμφορο, οπότε μια σημαντική εναλλακτική που
κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοφιλία είναι τα cinemagraphs,
φωτογραφίες που με μικρές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις προστίθε-
νται σταδιακά. Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο με ένα ποτό που χύνεται σε
ένα ποτήρι. Τα cinemagraphs αποτελούν μια υπηρεσία που προσφέ-
ρουν όλο και περισσότεροι φωτογράφοι, ενώ είναι απλούστερη και το
ίδιο αποτελεσματική, καθώς μπορεί να προστεθεί και μια δόση δράσης
σε οποιοδήποτε περιεχόμενο.
Η δυναμική της αφήγησης ιστοριών
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες δεί-
χνουν ενδιαφέρον για την ιστορία που βρίσκεται
πίσω από το ίδιο το φαγητό που επιλέγουν να
καταναλώσουν, καθώς επίσης και την αντίστοιχη
ιστορία που ακολουθεί το brand. Σε σημείο τέ-
τοιο, που θέλουν να εμπλακούν με κάποιο τρόπο
στην εν λόγω ιστορία. Μάλιστα, επιθυμούν να
γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται
και από ποιον τόπο προέρχεται, ενώ τους ενδι-
αφέρει να συζητήσουν σχετικά με τους τοπικούς
προμηθευτές, αλλά και να πληροφορηθούν πώς
έχει ακολουθηθεί μια ηθική διαδικασία καλλιέρ-
γειας, καθώς επίσης και γιατί το πιάτο τους συν-
δυάζεται ιδανικά με ένα εποχιακό μείγμα λαχα-
νικών. Εάν, λοιπόν, δεν τους ενημερώσετε, πώς
περιμένετε να το μάθουν;
Η πιο έξυπνη κίνηση είναι να τους κάνετε μέρος
της όλης διαδρομής, έτσι θα αισθανθούν πως συ-
νεισφέρουν με κάποιο τρόπο.
Θυμηθείτε, πως μόλις έχετε στη διάθεσή σας
το σχετικό περιεχόμενο, μπορείτε να το χρησι-
μοποιήσετε κατά μήκος του συνόλου των online
FOOD FOR THOUGHT
67
1...,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66 68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,...84
Powered by FlippingBook