Α
ν μη τι άλλο, ο τομέας της εστίασης και
της φιλοξενίας εν γένει είναι ιδιαίτερα
ανταγωνιστικός. Όσοι δραστηριοποιού-
νται σε αυτόν θα πρέπει να είναι έτοιμοι
να δώσουν πραγματική μάχη προκει-
μένου, απλώς, να ακουστούν και ταυτόχρονα να
ξεχωρίσουν από τον υπόλοιπο… θόρυβο!
Οπότε, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι
άμεσα και επιτακτικά. Για παράδειγμα: Με ποιον
τρόπο θα καταφέρετε να διακριθείτε από τον…
σωρό; Πώς θα πετύχετε να ωθήσετε τους εν δυ-
νάμει πελάτες να σας επισκεφτούν;
Σίγουρα, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα και
πτυχές που συμβάλλουν στην τελική απόφαση
ενός πελάτη να επιλέξει κάποιο εστιατόριο. Από
την έννοια του τοπικιστικού στοιχείου στη διά-
θεσή τους και από την παρόρμηση της στιγμής,
στην ικανοποίηση μιας ιδιαίτερης ανάγκης και
της ίδιας τους της όρεξης. Παρ’ ότι είναι βέβαιο
πως δεν έχετε τη δύναμη να ελέγξετε κάθε στοι-
χείο ξεχωριστά, σίγουρα μπορείτε να τα μεγι-
στοποιήσετε και ορισμένες φορές να ασκήσετε
αποτελεσματική επίδραση, μέσω των ψηφιακών
προσφορών σας και δη του website σας!
Το τελευταίο οφείλετε να το αντιμετωπίζετε
ως την ψηφιακή σας εγκατάσταση-χώρο, καθώς
αποτελεί το εγγύτερο σημείο με το φυσικό κατά-
στημα, στο οποίο θα καταφέρουν να φτάσουν οι
FOOD FOR THOUGHT
Έχετε αναρωτηθεί πόσες δελεαστικές προτάσεις λαμβάνουν σε καθημερινό επίπεδο
οι πελάτες και πόσες, αναρίθμητες πραγματικά, επιλογές έχουν όταν φτάνει η
στιγμή να αναλογιστούν πού θα φάνε και τι είδους κουζίνα θα επιλέξουν;
Από το website
στο… ταμείο!
Πώς θα «μετατρέψετε» online χρήστες σε πιστούς πελάτες
66