Food Service τ. 131 - page 64

Α
λήθεια, είστε επαρκώς ενημερωμένοι
για το κόστος των τροφίμων του εστια-
τορίου σας; Για το πώς αυτό το κόστος
επιδρά στο περιθώριο κέρδους κάθε
συστατικού που περιλαμβάνει το μενού
της επιχείρησής σας; Πώς αυτό συμβάλλει στη
συνολικότερη κερδοφορία σας;
Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η διατήρηση
πληροφοριών, στοιχείων και δεδομένων, πλήρως
επικαιροποιημένων ανά πάσα στιγμή, αποτελεί ένα
δύσκολο και ακόμη πιο απαιτητικό στοίχημα σε
επίπεδο συλλογής πληροφοριών και ενημέρωσης.
Ειδικά όταν αναφε ρόμαστε σε πολλαπλά συστα-
τικά και προϊόντα που απαρτίζουν ένα μενού. Εάν
δε, πρόκειται για μενού αλυσίδας καταστημάτων
ή υποκαταστημάτων, τότε ο βαθμός δυσκολίας
πολλαπλασιάζεται ελέω και των τοπικών χαρακτη-
ριστικών και δεδομένων που υπεισέρχονται στην
εξίσωση. Δίχως αμφιβολία, ένα από τα πλέον ση-
μαντικά ζητήματα σε ό,τι αφορά τον αποτελεσματικό
προσδιορισμό και αντιμετώπιση του κόστους των
τροφίμων, έχει να κάνει με τη γνώση του. Πρέπει
SALES
Το περιθώριο κέρδους στο κόστος των τροφίμων
Όσο καλά και να γνωρίζετε τα στοιχεία, τους αριθμούς και τα δεδομένα που
προσδιορίζουν, επηρεάζουν και καθορίζουν την ύπαρξη της επιχείρησής σας,
αλλά και τη δική σας επαγγελματική υπόσταση, ποτέ δεν είναι αρκετό.
64
Γνωρίζετε
τους… αριθμούς σας;
1...,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63 65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,...84
Powered by FlippingBook