Food Service τ. 131 - page 62

62
κά τους, καταφέρνει να ανταποκριθεί στην αυξανό-
μενη αγορά των gluten-free προϊόντων και πρώ-
των υλών. Από την άλλη, ωστόσο, προσφέροντας
premium επιλογές κλασικών προϊόντων, επιτρέ-
πεται στους εστιάτορες να έχουν ένα πραγματικό
σημείο διαφοροποίησης, αλλά και τη δυνατότητα
να κάνουν upsell στην πελατειακή τους βάση. Ένας
ακόμα διαρκής πονοκέφαλος που έχουν να αντι-
μετωπίσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά
οι χονδρέμποροι, αφορά τη δυνατότητα παροχής
μιας ευρείας γκάμας από τοπικά ή ελληνικά πα-
ραγόμενα προϊόντα τα οποία είναι καθημερινής ή
ευρείας χρήσης.
Αυτό είναι κάτι που προϋποθέτει συνεργασία
ακόμα και με μικρούς, ανεξάρτητους ή εξειδικευ-
μένης παραγωγής και δυναμικής τοπικούς προμη-
θευτές και παραγωγούς. Αυτή η διαδικασία έχει
μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η διασφάλιση
τιμών που κινούνται σε ανταγωνιστικά επίπεδα, η
αμεσότητα στους χρόνους παραγγελίας και λήψης,
η απόλαυση ποιοτικής εξυπηρέτησης κ.ο.κ.
Σε πρώτο πλάνο η τοπική παραγωγή
Οι χονδρέμποροι που προσφέρουν τοπικά προϊ-
όντα φυσικά και θα προτείνουν σειρά από εποχικές
επιλογές και εναλλακτικές προς τους ίδιους τους
σεφ, διευκολύνοντας περαιτέρω την καθημερινό-
τητά τους. Στο σημείο αυτό, καλό είναι να διευκρι-
νίσουμε ότι η εποχικότητα δεν ξεκινά και δεν εξα-
ντλείται στις έννοιες της άνοιξης, του καλοκαιριού,
του φθινοπώρου και του χειμώνα. Τα εποχικά λα-
χανικά και φρούτα δεν «συμπεριφέρονται» ανάλο-
γα με την εντύπωση που έχουμε για τις εποχές. Για
αυτό οι εστιάτορες θα πρέπει να ενημερώνονται
διαρκώς από τους προμηθευτές τους, σχετικά με
κάθε τι καινούριο διατίθεται, ανεξαρτήτως εποχής.
Ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία κι αυτοί, με
ιδιαίτερη συχνότητα, ανανεώνουν το περιεχόμενο
των παρεχόμενων προϊόντων, αυτό είναι πολύ
σημαντικό.
Τελευταία, ολοένα και περισσότεροι προμη-
θευτές χονδρικής αντιλαμβανόμενοι πως η γνώση
αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου
επιχειρείν, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να πεί-
σουν τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης
να τους εμπιστευτούν περαιτέρω.
Έτσι, και εκείνοι με τη σειρά τους θα αναλάβουν
να τους καθοδηγήσουν ενεργά στην αγορά προ-
κειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και
από κοινού οποιαδήποτε πρόκληση ή δυσκολία
προκύψει.
Για παράδειγμα, η αποφυγή εκ μέρους των
επαγγελματιών της εστίασης της επιβάρυνσης του
πελάτη με πρόσθετα ή και αυξημένα κόστη μπορεί
να γίνει σαφώς πιο εύκολα πραγματικότητα στην
περίπτωση κατά την οποία εμπλακεί στην προ-
σπάθεια και ο προμηθευτής. Με ποιον τρόπο; Μα,
συν-προγραμματίζοντας ένα αυστηρά προκαθορι-
σμένο μενού, το οποίο και θα τηρείται σε μεγάλο
βαθμό και δη απαρέγκλιτα!
Πολύτιμη γνώση και μοναδικά insights
Μην υποτιμάτε τις γνώσεις και τη βοήθεια που
μπορεί να σας προσφέρουν απλόχερα οι προμη-
Σήμερα, ένα από τα ζητούμενα
των επαγγελματιών της
μαζικής εστίασης έχει να κάνει
με την καλά ενημερωμένη
και προηγμένη διαδικασία
προγραμματισμού και
σχεδιασμού του μενού.
SALES
1...,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61 63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,...84
Powered by FlippingBook