Food Service τ. 124 - page 43

των burgers έδωσε μεγάλη ώθηση στην αγορά. Στη συγκεκριμένη
περιοχή παρατηρούνται ορισμένες διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφο-
ρά το προσφερόμενο προϊόν, καθώς αυτό περιλαμβάνει αποκλει-
στικά φρέσκο και όχι κατεψυγμένο κρέας από μοσχάρι, αρνί αλλά
και βίσονα, σε συνδυασμό με πρωτότυπες σαλάτες και σάλτσες,
όπως είναι το κατσικίσιο τυρί, το φιστικοβούτυρο, το μπρι, οι μπα-
νάνες και τα τηγανητά αυγά.
Ειδικά για τη Βόρεια Αμερική, όπως διαπιστώνει το ίδιο δημοσί-
ευμα, οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου, παρατηρώντας την αύξηση
της δημοτικότητας του gourmet burger, ξεκίνησαν τη διάθεση νέ-
ων προϊόντων αναβαθμισμένης γεύσης. Χαρακτηριστικό παρά-
δειγμα αυτού αποτελεί η αλυσίδα Wendy’s, η οποία λάνσαρε για
περιορισμένο χρονικό διάστημα το Pretzel & Bacon Burger, ενώ η
McDonald’s ξεκινά να προσφέρει τα κλασικά quarter pounder της
με λευκό τσένταρ, καπνιστό μπέικον ή σάλτσα habanero.
Η επέλαση των burgers
Προχωρώντας γεωγραφικά στη μελέτη της κυριαρχίας των
gourmet burgers και φτάνοντας στον Καναδά, η αύξηση της δημο-
τικότητας του είδους είναι σαφώς ορατή.
Όπως αναφέρεται σε έρευνα της εταιρείας μελετών NPD
Group, οι Καναδοί δείχνουν να δαπανούν περισσότερα χρήματα
σε gourmet burgers και λιγότερα σε πίτσα, κατά την έξοδό τους
για φαγητό.
Βάσει της ίδιας έρευνας, η αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθει-
ες θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον πίεση στον κλάδο των
εστιατορίων, καθώς δημοφιλείς αλυσίδες, όπως είναι οι Tim Hor-
tons και McDonald ‘s και Subway, αγωνίζονται να ανταποκριθούν
σε μία ραγδαία μεταβαλλόμενη αγορά, που έχει βιώσει πολύ μι-
κρή ανάπτυξη.
Η καταναλωτική κίνηση στα ταχυφαγεία του Καναδά αναμένεται
να αυξηθεί λιγότερο από το 1% ετησίως για τα επόμενα πέντε
χρόνια. Οι αλυσίδες φαστφούντ, γνωστές στον κλάδο και ως
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤIΣΗΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του
έργου
«Δράσεις προσαρμογής επαγγελμάτων που
εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ στα δεδομένα
της οικονομικής κρίσης διαμέσου πιλοτικών σχεδίων
τεχνικής κατάρτισης και συμβουλευτικής – υποστή-
ριξης της πιστοποίησης επαγγελματικών προσό-
ντων»
, σχεδίασε και υλοποιεί
επ ιδοτούμενα προ-
γράμματα
τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης στο
θεματικό αντικείμενο
«Νέα διατροφικά και γα-
στρονoμικά πρότυπα»
.
Το πρόγραμμα κατάρτισης βασίζεται στο
πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του
υπεύθυνου εστιατορικών και συναφών μονάδων και
έχει διάρκεια 50 ώρες.
Βασικός σκοπός του είναι η κατάρτιση των επαγ-
γελματιών των μονάδων επαγγελματικής εστίασης
έτσι ώστε μέσω της απόκτησης των απαιτούμενων
γνώσεων και δεξιοτήτων να μπορούν να εξασφαλί-
ζουν-επιβλέπουν συνολικά την άρτια λειτουργία της
επιχείρησης στη βάση της μεσογειακής διατροφής
και της γαστρονομίας.
Η υλοποίηση των σεμιναρίων γίνεται σε συνεργασία
με την κλαδική ομοσπονδία και τα τοπικά σωματεία
και δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες
εστιατορικών και συναφών μονάδων.
Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπο-
ρούν να απευθύνονται στις κατά τόπους δομές του
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε:
Αθήνα (τηλ. 210 8846852 εσωτ. 315 και 305),
Θεσσαλονίκη (τηλ. 2310 545967),
Πάτρα (τηλ. 2610 438557),
Λάρισα (τηλ. 2410 579876-7),
Ηράκλειο Κρήτης (τηλ. 2810 361040),
Ιωάννινα (τηλ. 26510 44727),
στην
Παννελήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών
και Συναφών Μονάδων ή στους κατά τόπους
συνδικαλιστικούς φορείς.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανά-
πτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με τη συγχρηματο-
δότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοι-
νωνκό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικούς πόρους.
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
1...,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42 44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,...68
Powered by FlippingBook